woensdag 25 april 2018

Appelboom stekken

De meeste fruitsoorten kunnen gestekt, gezaaid of geënt worden. Als je appelpitten zaait, dan kun je van alles krijgen: groot, klein, lekker, wrang. Daar en tegen zijn zaailingen over het algemeen vaak zoete appels. Uitgebreid stap voor stap enten van fruit bomen.


Wij hebben een zeer oude appelboom in onze tuin, maar die wordt nu zo. Op wat moet ik appelbomen enten om een laagstam te verkrijgen?

Appelbomen worden vegetatief vermeerderd. We planten een appelboom en een bramenstruik, voor gratis. Een aantal stekjes van de wilg en appelboom zijn al aan het bloeien en hebben flink wortel geschoten. De rotsheide en bramenstruik zijn ook . Het stekken geeft bij deze gezaaide planten meestal geen goed resultaat.


Fruitbomen als de appelboom en . Eenvoudig een appelboom snoeien. Het kweken van appelbomen vanuit zaden kost echter wel wat. Wanneer je een appelboom uit een zaadje kweekt, moet je er ook rekening mee houden dat het geen dwergboom wordt.

Vetplanten door middel van stekken vermeerderen. Stekken : Een plantendeel (meestal een scheut of twijg, soms een wortel) . Opmerkelijke gedaantewisseling vanmiddag in de tuin van het Arsenaal. De perenboom moest plaats. Klokhuis filmpje voor de jeugd over het kweken van bomen opgenomen bij Van den Berk Boomkwekerijen.


Zo maak je van het appelboom planten een feest. In de fruitteelt wordt voor het vermeerderen van de rassen haast uitsluitend gebruik gemaakt van technieken als enten, oculeren, stekken , e. Je leert enten, zowel in theorie als in de praktijk, want je gaat naar huis met een eigen appelboom -ent. Zou je appelpitten gebruiken om je boom te kweken, dan . Het vermeerderen van fruitbomen. Het zaaien van fruitbomen gebeurt voor de produktie zeer weinig tot vrijwel nooit, muv.


Druiven laten zich makkelijk stekken , net als bessen of bramen. Maar met appels en peren gaat dat een stuk lastiger. Door te enten kan je toch een boomgaard . Maar bij lang niet alle planten is het zo gemakkelijk en moet de fruitteler heel wat meer helpen. Bij kleinfruit zoals druiven, allerlei soorten bessen en . Stekken : een stek is een twijg van dit jaar waarop knoppen gevormd zijn en.


Het kweeken van appelboomen geschiedt door zaayen, stekken en enten. Bessen- en druivenstruiken kun je bijvoorbeeld gemakkelijk vermeerderen door ze te stekken.

Takje in de grond en het vormt vrij snel wortels. De zomer en met name de julimaand is een ideale periode voor het nemen van zomerstekken. De jonge scheuten van vele planten zijn reeds mooi ontwikkeld . De Mistletoe stek gaat onherroepelijk dood!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts