donderdag 26 april 2018

Klaver in grasland

De voordelen van klaver in het grasland zijn vaak vanaf de zomer zichtbaar. De klaver begint dan pas goed te groeien, wat kan leiden tot een . Wat zijn de voordelen van klaver in een grasland ? Het voordeel van klaver is dat het gewas stikstof bindt uit de lucht. Deze stikstof weer vrij in de bodem .

Extra stikstofbinding door rode en witte klaver. Beoordeling van structuur in het rantsoen 100. Inpassing in het bedrijf: wat kost grasklaver? Kosten en opbrengsten van klaver in grasland 103.


Grasklaver groeit goed op alle bodemtexturen, van lichte zandgrond tot klei. Zorg op zand voor een pH van minstens en op klei minstens 6 . Instituut voor Biologisch en Scheikundig Onderzoek van Landbouwgewassen te Wageningen. Bemesting, klaveraandeel, pH en grondsoort bepalen de opbrengst en de voederwaarde van grasklaver.

Meer eiwit en een hogere opbrengst van ruim ton droge stof per hectare. Het gras dat in de directe omgeving van klaver staat, kan daarvan profiteren. De bemesting van grasklaver kan door de stikstofbinding veel . Er bestaan verschillende . Om te profiteren van de voordelen van klaver kan bestaand grasland doorgezaaid worden met klaver.


Hierdoor kiezen steeds meer agrariërs voor het doorzaaien van klaver in bestaand grasland. Dat kan ook als het klaverbestand in een . Het gebruik van klaver in een grasperceel levert méér eiwit op uit ruwvoer. Hoe kan gras -rodeklaver het beste geconserveerd worden? Ik heb gras -rode klaver , maar wil blijvend grasland houden.


In juli maakt u een inschatting van het aandeel klaver in uw grasland. Lees hier meer over de voordelen . Bij het beheer van het Hengstven onder- vonden de veehouders dat de productie. Natuurherstel in grasland door klaver en kalibemesting.


Voor dit onkruid is geen natuurlijke bestrijding beschikbaar. Klaver groeit op stikstofarme plaatsen. Neem de oorzaak weg, door de juiste bemesting te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts