vrijdag 13 april 2018

Rode boktor in huis

Door de warme omstandigheden binnenshuis komen de volwassen. De larven van de meeste boktorren leven in dood hout. Andere boktorsoorten zijn de rode boktor , de veranderlijke boktor en de . Boktor herkennen: hoe ziet.


Mensen zijn bang voor eventuele gevolgen voor hun houten huis of.

Het vrouwtje van deze soort heeft helder rode dekschilden, het mannetje geelbruine. Oma weet raad met haar huismiddeltjes tegen boktor. Wil je proberen boktor zelf te bestrijden met huismiddeltjes ? De aanwezigheid van boktor in je huis in een vroeg stadium is daarom erg belangrijk. Andere soorten boktor zijn de rode boktor , de veranderlijke boktor en de . Vandaag zal ik een opvallende rode kever in de tuin lopen, en net ontdekte ik er weer een. Ik heb hem gevangen en het blijkt de rode boktor te zijn.


Deze boktor wordt vaak verward met de rode smalbokter.

Heb jij een antieke houten bank in huis van jaar of ouder? De veranderlijke boktor komt meestal uit openhaardhout dat in de woning ligt. Deze rode kevers komen uit hout en worden af en toe in huis aangetroffen . Bestrijders van Beestjes Kwijt weten alles over de oorzaken, gevolgen en bestrijding van boktor in huis. Vraag vrijblijvend advies aan . De meest bekende zijn de verschillende boktorren en de wilgehoutrups.


Met haardhout komen beestjes in huis. Op zoek naar een ongediertebestrijder die u kan helpen met een boktor probleem? Wanneer je denkt dat er inderdaad boktorren in jouw huis zitten dan is het . In Nederland zijn vooral de huisboktor en veranderlijke boktor bekend.


Wanneer u constateert dat u boktor in huis hebt dan is het zaak om snel . Je kan veranderlijke boktorren in een rode , gele, bruine en zwarte. Naast de huisboktor herkennen we met regelmaat de rode smalboktor, de kleine wespenboktor, de zogenoemde veranderlijke boktor en de sparrenboktor. Vooral de rode soorten vallen in de tuin erg op, ze smaken vies en zijn meestal giftig. De boktorren zijn vooral bekend en berucht door de aantasting van hout.


Rode Smalbok (Stictoleptura rubra synoniem Corymbia rubra, Leptura rubra).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts