woensdag 26 oktober 2016

Waar komen eieren vandaan

Kijk waar je ei vandaan komt met de nieuwe eicode app. Hoe kan je zien wat voor leven de leghen heeft gehad en waar de eieren vandaan komen ? Wat zijn de kwaliteits- en gewichtsklasse van . De app heeft als doel de traceerbaarheid van eieren van. Waar komt mijn ei vandaan.

Bedankt voor het bijdragen aan een beter welzijn voor onze kippen. Vul hieronder het nummer in dat op jouw biomeerwaarde ei. Lezer Ton Zijlstra ging op zoek en ontdekte qualitrail. Duitse site waarop je te weten kunt komen waar je ei vandaan komt. Eieren zijn een zo algemeen gebruikt product dat je waarschijnlijk niet meer stilstaat bij de vraag waar ze vandaan komen.


De eieren die we hier kopen komen bijna altijd uit Nederland zelf, maar mocht het ergens. Op deze website kun je achterhalen waar je ei vandaan komt. Iedere Nederlander eet gemiddeld 2eieren per jaar.

Het begincijfer van de code geeft in welk soort houderij het ei. De laatste reeks getallen verwijzen naar het bedrijf waar de eieren vandaan komen. Dit maakt traceren mogelijk, mocht er met de eieren later iets mis blijken. Weet u waar de eieren in uw koelkast vandaan komen ? De code die op elk ei gedrukt staat, vertelt het u. De cijfers en letters verwijzen naar de . De letters zijn een afkorting voor het land waar de eieren vandaan komen.


In Nederland worden bijna alleen eieren uit eigen land verkocht. Gisteren waarschuwde de NVWA om eieren met een bepaalde code niet te eten. Vandaag werd bekend waar deze eieren vandaan komen. Is jou die vreemde code op je eitje ook al eens opgevallen? Het begint met een haan en een hen, die zorgen voor bevruchte eieren.


Dat gebeurt bij een fokker, ook wel vermeerderaar genoemd. De bevruchte broedeieren. Nederland heeft vorig jaar voor 35miljoen euro aan eieren ingevoerd.


Biologische eieren van kippen die altijd buiten rondscharrelen zijn lekkerder, voedzamer en gezonder. En ook beter voor de kippen waar ze vandaan komen.

Maar opvallend is wel dat de provincie Limburg, waar ook veel legeieren worden geproduceer maar twee keer op de lijst voorkomt. Milieu Centraal geeft tips voor dier- en milieuvriendelijke eieren. In landen buiten de EU (bijvoorbeeld Oekraïne, waar veel eieren vandaan komen ) zijn nog. Bij Lidl kunt u drie soorten verse eieren kopen: biologisch, vrije-uitloop en.


De eieren komen van vrije-uitloopkippen van zorgboerderij De Haam in Veulen. Controleer hier waar je ei vandaan komt. Ingrediënten: eieren van . NL staat voor het land waar de eieren vandaan komen. Dan heb je de eerste cijfers na NL, die staan voor het bedrijf waar de . Bekijk onze verschillende eieren door erop te klikken en kom zo meer te weten over de ei -genwijs lekkere Blije Kip eieren.


Paaseitjes zoeken, het is een van de leukste tradities met Pasen. Maar weet jij waar die paaseitjes vandaan komen ? Via deze stempel kan iedereen nagaan waar het ei vandaan komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts