dinsdag 18 oktober 2016

Kaasjeskruid zaaien

Ik verwachtte namelijk met een tweejarige van doen te hebben, maar het . Uitdunnen of verspenen, nadien buiten of . April tot juli op een zaaibed of in regeltjes. Groot kaasjeskruid (Malva sylvestris) is een sterk uitgroeiende, vertakte plant met grote roze, donker geaderde bloemen. De zaaddoosjes lijken op kaasjes.


Lees hier meer over het zaaien van kaasjeskruid.

Kenmerkend voor kaasjeskruid zijn de zijdeachtige, trechtervormige bloemen in wit, roze of purper. Het is iets moois en de start van een nieuw maar kwetsbaar en onzeker begin. Verse kiemen moeten tegenwoordig tegen heel wat kunnen . Gebruik het verse blad en de jonge scheuten in salade. Malva thee (blad en bloemen) helpt tegen keelontsteking. Malva is een doorlevende vaste plant met . Het groot kaasjeskruid (Malva sylvestris) is een 1-1½ m hoge vaste plant uit de kaasjeskruidfamilie (Malvaceae).


Kaasjeskruid zaden van april tot juli op een zaaibed of in regeltjes zaaien. Regionale namen zijn onder meer .

Het klein kaasjeskruid (Malva neglecta) is een vaste plant uit de kaasjeskruidfamilie (Malvaceae). Klein kaasjeskruid komt voor in Europa en West-Azië. Specifieke zaai -instructies:.


Vermeerdering vindt plaats door zaaien en stekken. Zaai eerst in een zaaibakje: weken bij 20̊C. Zaaien : Zaaitijd het gehele jaar. De plant wordt in de herfst ter plekke in de volle grond gezet.


Later neemt de plant u werk uit handen door zich zelf uit te zaaien. Het is erg simpel om het groot kaasjeskruid op te kweken uit zaad. Zaai dun, en ondiep in rijen, vroeg in de lente.


In de bloem van Malva sylvestris zijn de . De mooie lichtrose bloemen met. De meeste soorten van deze familie zijn niet . Bloemzaden bestellen en zaaien :Keesjeskruid - Maluwe - Kaasjesbloem - Kaasjekruid - wilde malva. Borderplant perkplant snijbloem. Forest to plate beginnerscursus herboristen door Ben Brumagne.


De naam kaasjeskruid verwijst naar. Zowel het blad als de bloemen van het chinese kaasjeskruid zijn eetbaar. Buiten zaaien ter plekke of op een zaadbed in april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts