vrijdag 21 oktober 2016

Vlinders voortplanting

Schema van de vier stadia, hier de soort Agraulis vanillae. Vlinders kennen net als alle andere . De vlinder leeft meestal erg kort. Dus hebben ze weinig tijd om een partner te vinden. Levenscyclus en metamorfose van vlinders - van eitje tot vlinder.


Het belangrijkste doel in het leven van een vlinder : zich voortplanten.

Bij de meeste vlinders beginnen de vrouwtjes onmiddellijk na de paring met het afzetten van de eieren. De meeste vrouwtjes leven . Ze worden meestal niet ouder dan weken. In die korte tijd moeten ze zorgen voor nakomelingen. In de zomer zie je veel vlinders.


Een vlinder begint eerst als een rups. En wat er daarna gebeurt, kun. Het vlinders in de klas project en bijbehorend lesmateriaal is ontwikkeld door de vlinderstichting.


Omdat vlinders maar een kort leven hebben, moeten ze al snel zorgen voor nakomelingen.

Hierbij laat het vrouwtje een geurstof . Maar er zijn nog meer redenen te noemen, zo hebben de vlinders om tot voortplanting te ko- men zelden veel ruimte nodig, een vlinder - kas of andere kostbare . Voortplanting zeldzame vlinder op de film. OTTERLO - Natuurfilmer Ruben Smit maakt een serie korte films over Het Deelense Veld in . Voor de voortplanting zoekt de citroenvlinder bosranden en struikgewas op. De plant waar de vlinder haar eitjes op legt heet: waardplant. Tussen de levensfase van de rups en de vlinder , is het dier ook nog een periode pop.


Niet alleen vanwege de indrukwekkende bloemtrossen maar ook omdat de plant als een magneet is voor vlinders ! Zet de vlinderstruik of Buddleja daarom in het . Slechts van een locatie is uit de negentiger jaren voortplanting bekend. Je kan het verblijf verwarmen met een lamp of met een . Om voortplanting bij planten en dieren te verkennen, kun je gebruik maken. Voor allerlei bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen is slangenkruid een geliefde plant vanwege de nectar en het stuifmeel. Er is zelfs een vlinder (Cynaeda dentalis) die nooit zonder slangenkruid kan. Ook bij insecten spelen ze een cruciale rol in het afstemmen van gedrag, groei en voortplanting op externe omstandigheden.


Tot dusver zijn er meer vlinders geteld in de. Die afstand is zó groot dat er onderweg nog aan voortplanting wordt gedaan. Niet de vlinder die de tocht begint maar de nakomelingen komen dan aan op de.

Het barst achter het huis van de zandoogjes (Oranje Zandoogje –. Pyronia tithonus).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts