donderdag 20 oktober 2016

Uitgebloeide tulpen in de tuin

Ik ben wel van plan om zodra de tulp is uitgebloeid de rest van de plant tot op de grond af. Ik heb in de achtertuin een stukje grond waar ik munt heb groeien. Als alle tulpen zijn uitgebloeid , trek ze er dan met bol en al uit en gooi ze weg. Uitgebloeide bloembollen hoeven niet de prullenbak in.


De Tulipa ( Tulp ) is een voorbeeld van een eenjarige bloembol.

Als ze eind mei zijn uitgebloeid , nemen vaste planten en eenjarigen de bloei over. Van zodra de tulp uitgebloeid is mag je de bloemknop afknijpen maar het loof moet je wel laten afsterven als je de bol volgend jaar nog wilt . Zijn de tulpen uitgebloeid ? Dan is het beter om de bloemen eruit te knippen. Zo voorkom je dat er zaad wordt gevormd. Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin ? Heb je reeds een MijnTuin.


Tulpen , narcissen, hyacinten, blauwe druiven.

Zelf tulpen in de tuin planten en ze verzorgen is niet moeilijk, maar met deze tips ben jij. Deze uitgebloeide tulpenbollen hoeven niet zo diep in de grond. Rond mei stelen de hoge tuintulpen de show.


Verwijder uitgebloeide bloemen, zodat ze geen zaad vormen. Ik heb op verschillende plekken in de tuin tulpen , narcissen en hyacinten staan. Een deel daarvan snijdt ik als snijbloemen voor in de . Als je bloembollen wilt bewaren, kun je het best de uitgebloeide bloemen. Behalve hyacinten en tulpen , deze bollen houden van een temperatuur rond de 20 . Wie geen tuin heeft of ook binnenshuis wil genieten van heerlijk geurende bolplanten. De bloembollen hebben wekenlang in de tuin geschitter zo gezellig!


Maar dan zijn ze uitgebloeid. Wat doe je met uitgebloeide bloembollen? Nijp de uitgebloeide narcissen en tulpen uit want anders steekt de plant al zijn energie in de . Prachtig, die lentebloemen in je tuin.


Dit houdt de tuin netjes en voorkomt bacterievorming. En dan, wanneer kunnen de bollen de tuin in? Geef bollen die al jaren in de tuin staan, zoals de tulp , een laagje compost en organische mest.

Wel de uitgebloeide bloem verwijderen hé. Vanaf januari is het weer tulpentijd. Het seizoen van deze energieke bloemen barst los en tulpen zijn in haast alle kleuren en vormen verkrijgbaar. Ook van veel andere soorten bloembollen o. Als de bollen zijn uitgebloeid rest vaak lelijk verdord loof. Geen tuin zonder bloembollen!


Leer hier alles over narcissen, krokussen, tulpen enz. Ook de amaryllis raakt uitgebloeid. Haal de amaryllis in de vroege herfst – oktober, bijvoorbeeld – uit de tuin weg. Bekijk bijvoorbeeld onze sneeuwklokjes, tulpen en krokussen, die vroeg in ht voorjaar opkomen.


Laat het blad van uitgebloeide narcissen, hyacinten en tulpen staan;. Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals narcissen, crocussen en tulpen. Als je hiervoor kiest moet je de uitgebloeide bloemen met rust laten en het blad de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts