woensdag 12 oktober 2016

Viburnum bodnantense dawn snoeien

Hij bloeit dan nog wel enthousiast maar zou van . De sierheester heeft een mooie . Er verschijnen dan kleine, geurende, roze bloemetjes aan de kale, donkerbruine takken. U kunt al wat snoeien (maar alleen tijdens vorstvrij weer) en bijv. Snoei : minimaal, snoei gaat ten koste van habitus en de bloemintensiteit. Net als alle andere winterbloeiers snoei je deze struiken na de bloei.


Meestal is een lichte snoei om de struik in vorm te houden voldoende. Binnen dit geslacht er is een grote verscheidenheid aan soorten die vaak een specifieke snoei vereisen. In het voorjaar kunnen dode takken worden weggeknipt . Wanneer je de sneeuwbal later snoeit heb je kans dat je de aangemaakte knoppen wegsnoeit.


Prachtige in feb - april bloeiende heester. Bemesten half mei en begin juli. Zet de struik voor het planten eerst in een emmer lauwwarm water. De bloemen zijn heerlijk geurend.


Het oude hout onderaan wegsnoeien bevordert verjonging. Het kan hierbij gaan om kruidachtige delen bij kruidachtige planten, druiven alsook houtige delen bij struiken . Viburnum snoeien na de bloei. Kleur: roseBloeitijd: winter ( bloeit op kaal hout)Hoogte:ong.


Mogen in voorjaar gesnoeid worden, geschikt voor haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts