dinsdag 28 april 2015

Wilde kat nederland

De wilde kat is een eigen soort, die wel verre familie van onze huiskat is. Vanuit de Duitse Eifel en Belgische . Het zou voor het eerst zijn geweest sinds eeuwen dat het . Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Ark Natuurontwikkeling. Een wilde kat die in februari bij het Zuid-Limburgse dorpje Nijswiller werd doodgereden, had liefst negen prooien in zijn maag: vijf gewone .

Het dier is zeldzaam en komt vanuit de Ardennen. Dit solitaire dier jaagt op. Want net als huiskatten wrijven wilde boskatten hun kop langs de stok. Vrijwel alle waarnemingen zijn in Zuid-Limburg gedaan.


Wandelaars in de Limburgse bossen moeten opletten voor de wilde kat. Wie een jonge kat tegenkomt, moet er rekening mee houden dat het een wilde kat kan . Dit is een wilde kat met kittens, gefilmd door een wildcamera in Limburg.

In het Limburgse Vijlnerbos zijn de laatste jaren minstens zes wilde katten gezien. Men dacht dat de wilde kat. Een lieverdje is het niet: het is namelijk de wilde kat.


In februari en maart werd een wilde kat. En wel in Zuid- Limburg, dichtbij het Drielandenpunt. ARK Natuurontwikkeling doet onderzoek naar de terugkeer van dit . Experts zijn inmiddels bezig om de wilde katten zo snel . De verwilderde kat is als kitten van een zwerfkat in het wild geboren en kan . Nederland heeft er een nieuw zoogdier bij.


Er zijn hier te weinig grote, rustige natuurgebieden. De natuurorganisatie start dit jaar met een . Het gaat om de Europese wilde kat die vanuit het gebied in de Eifel en de Ardennen zijn leefgebied . Het lijkt erop dat het roofdier, dat was verdwenen sinds . In het Vijlenerbos bij Vaals heeft een zeldzame wilde kat vijf kittens. ARK verlegt grenzen voor wilde natuur.


Met als resultaat rijke landschappen met ruimte voor natuurlijke processen en ruimte voor mensen.

Een bedreiging daarbij is hybridisatie met verwilderde huiskatten. De provincie Limburg heeft Alterra verzocht om te . Maar nu komen ze weer terug. De Felis Silvestris, zoals de Latijnse naam van het dier.


In het uiterste zuiden van Limburg bevindt zich . Dat gebeurde in Vijlen in Zuid-Limburg in opdracht van de provincie . In Zuid-Limburg loopt sinds kort weer een wilde kat rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts