vrijdag 17 april 2015

Hoe vaak moet bhv herhaald worden

Hoe vaak moet je BHV herhalen ? Voldoe aan deze verplichting door tijdig herhalen. Soms is het zelfs opgenomen in de arbocatalogus. Hoe een gezonde BHV geregeld moet worden , is per organisatie of onderneming anders. U heeft als werkgever met verschillende wetten, richtlijnen en dergelijke te maken.


In de wet staat geen termijn vastgelegd waarop een BHV herhaling cursus noodzakelijk is.

De werkgever moet wel kunnen aantonen dat . Betekent dit dat je elk jaar op herhaling moet ? Trek dat nu eens door naar de BHV -ers die verplicht worden om de opleiding te volgen. Daarnaast moeten zij regelmatig nageschoold worden , zodat de kennis en vaardigheden op peil blijven. Hoe je als werkgever de nascholing precies moet.


De wet verplicht je niet tot het jaarlijks herhalen van de BHV -cursus. Toch staat nergens letterlijk in de wet dat je jaarlijks een herhalingscursus moet volgen. Hoe meer je oefent, hoe beter de benodigde kennis en vaardigheden als het ware. Ze worden dan meer vanzelfspreken zodat je direct kunt handelen als dat .

Herhalingscursus herhaald te worden. Is je BHV pas verlopen na jaar, dan heb je nog maximaal maanden de tijd om alsnog . Om de gevolgen van brand en ongevallen te beperken, moet ieder bedrijf een BHV -organisatie hebben. Tijdens de herhaling worden alle handelingen opnieuw geoefend. Welke BHV cursussen zijn er? Als BHV competenties jaarlijks worden getoetst, is het aannemelijk dat het . De Arbowet schrijft niet voor hoe een werkgever de BHV moet regelen.


En kan er ook op andere manieren herhaald en geoefend worden. Op die manier blijven medewerkers up-to-date in . Hoe moet een calamiteit worden gemeld? Is een jaarlijkse herhalingstraining BHV noodzakelijk? Wat is er wettelijk geregeld?


Als BHV instructeur krijg ik vaak de vraag van cursisten of het verplicht is om elk jaar. Doeltreffende maatregelen worden getroffen op het gebied van de eerste. De wijze waarop de BHV georganiseerd moet worden , is een kwestie van maatwerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts