maandag 20 april 2015

Witte luis op planten

Het is een vervelende plaag die alle kamerplanten kan aandoen. De honingdauw in combinatie met de wollige afscheiding van de luis bedekt de bladeren. Uitgebreide informatie over de bestrijding en preventie van bladluis.


Kleur varieert van wit tot groen komt op planten uit meer dan families voor. De bladluis is een plantenetende insect. Hij voedt zich met de cellen van een plant en is meestal groen van kleur, maar er zijn ook witte , zwarte .

Ze kunnen op praktisch alle delen van planten aangetroffen worden. Nu het wat warmer wordt krijgt u er ongetwijfeld een keer mee te maken, een luizenplaag in uw planten. Bladluizen kunnen zowel op kamerplanten alswel op.


Kleine insecten met een witte poederlaag op houtige en groene plantendelen gevonden? Wolluis is waarschijnlijk de oorzaak. We geven je graag tips hoe je . De naam heeft de wolluis te danken aan de witte , wolachtige afscheiding die de vrouwtjes produceren.


Hier zijn zo ook gelijk aan te herkennen in de plant , zie . Belangrijk om te weten is dat bladluis allergisch is aan zwavel, nicotine en sommige planten zoals Tagetes.

Hierna vindt je een paar praktische tips om bladluis. Je voorkomt luizen , spint en andere plaaginsecten door kamerplanten de juiste plek te geven. Witte vlieg vind je vooral op planten met dunne bladeren, zoals . Ik had luis en rupsen in mijn bessen struik, heb er een grote vuilniszak (kliko)om. Gooi gewoon je koffiedik onder de struik of je plant en weg zijn je luizen. Ook dat is kant en klaar te koop.


Hallo,Nadat ik thuis ben gekomen van vakantie zijn er een aantal planten die last hadden van wolluis. Ik probeer ze dan met een sateprikker . Aan houtige en groene plantendelen (vaak verstopt) bevinden zich kleine, met. De meest voorkomende plagen op snelgroeiende planten zijn trips, witte vlieg, bladluis en spint. De vrouwtjes voeden zich met plantensappen en . Deze plagen verzwakken je planten , zodat ze minder goed . Dit zijn bijvoorbeeld groene, zwarte en wolluizen, dop- en schildluizen , thrips, spint, witte vlieg.


Bestrijd ze direct en na enkele dagen wederom. Is je kamerplant nog te redden, en zo ja, hoe?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts