dinsdag 28 april 2015

Zwanen afschieten

Verschillende partijen in Zuid-Holland zetten hun vraagtekens bij het afschieten van zwanen. Er is niet voldoende aangetoond dat afschot . Het afschieten van de knobbelzwaan heeft een doel, zegt de provincie. Hofstede: ,,Zuid-Holland wil een gevarieerd landschap met ruimte voor . Zo zouden er veel andere, minder ingrijpende maatregelen . Stichting Faunabeheer eenheid Flevoland mag tot en met maart weer knobbelzwanen afschieten.

De provincie heeft daarvoor een vergunning afgegeven. Alle zwanen zijn afgelopen maanden stelselmatig, stuk voor stuk uitgemoord. Dierenarts Saskia van Rooy stelde eerder de misstanden bij zwanendriften aan . Daarom ontbreekt de rechtvaardiging voor het serveren van vlees van deze wettelijk . EenVandaag besteedt woensdag aandacht aan het afschieten van zwanen in het Groene Hart.


De zwanen worden afgeschoten omdat ze . Gelderse jagers mogen knobbelzwanen afschieten in gebieden waar ze veel schade veroorzaken en waar andere middelen niet helpen om de . Het is daarom noodzakelijk geworden zwanen te gaan afschieten , eieren te schudden of nesten leeg te halen. Binnenkort zal de commissaris .

Bovendien eten zwanen het liefst kroos en waterplanten uit de sloten en houden zo de waterwegen vrij. Nu is Brabant nog een van de . De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging heeft de uitzending van . NIEUWE NIEDORP - Er komt onderzoek naar het afschieten van knobbelzwanen in Nieuwe Niedorp. Dat maakte gedeputeerde Jaap Bond . REGIO - Het hoger beroep van de Vogelwerkgroep Zutphen . Om de populatie in evenwicht te houden, verleent de Provincie . Buiten het broedseizoen ligt het aantal zwanen op gemiddeld 20. De huidige ontheffing om zwanen te mogen afschieten in de . De laatste maanden heeft ze zich vooral gericht op de praktijken bij het afschieten van zwanen. Ze legt opnieuw misstanden vast.


Noord-Holland verbiedt het afschieten van knobbelzwanen. Natuurbeschermers maakten bezwaar tegen het afschieten van de zwanen. GroenLinks heeft grote bedenkingen bij afschieten van zwanen in Zuid-Holland.


Na mondeling en schriftelijk vragen te hebben gesteld is de . De Flevolandse Vogelwacht heeft bezwaar gemaakt tegen de door gedeputeerde Staten van Flevoland verleende ontheffing voor het doden . Leeuwarder CourantVerified account. Nieuws uit Friesland verzorgd door LC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts