vrijdag 10 april 2015

Franse geraniums overhouden winter

De geranium of ooievaarsbek is de favoriete bloem van veel mensen. De bloemen zijn klein, mooi en relatief makkelijk te onderhouden. Eliane U schreef geranium dus meestal zijn die winterhard.


Grote afrikanen overwinteren posts nov. Geraniums en vorst posts okt. Op verzoek: geranium overhouden ( of te wel: wat ga ik opa eens leren ;) ).

Ik heb ook een zgn franse geranium die heeft ook van dat . Na de nachtvorst wordt ze trouwens ook buiten graag gezien. Deze tuinvraag gaat over geraniums. Moet je geraniums nou afknippen in de winter of niet? Inge maakt zich een beetje zorgen nu het voorjaar . Je kunt de planten binnen overhouden maar veel mensen hebben dat er niet.


Franse geranium (p. grandiflorum ). Wil je buiten aan de slag gaan, maar kan je hierbij wel wat hulp gebruiken?

De makkelijkste manier om je geranium de winter te laten doorkomen, is om een nieuw takje van de plant af te knippen. Ontdek de soorten geraniums en leer hoe je geraniums kunt onderhouden en stekken. Daaronder bevinden zich ook vetplanten, die in de winter hun blad verliezen. Voor het derde en vierde jaar overhouden gaat wat moeilijker, dan kunt u beter.


Snoei geraniums als voorbereiding voor de winter. Als het groeiseizoen voorbij is , zal het terugsnoeien van geraniums ze helpen gezond en in slaap te houden . Zo help je je balkongeraniums de winter door:. Balkongeraniums overhouden. Je kunt ze overhouden maar dan moeten ze wel voor de vorst naar binnen. Mijn balkon is geen porum in de winter X-D.


In Augustus stek ik mijn geraniums voor volgend jaar. In het consuminderhuis is het de hele winter door net vorstvrij omdat er een . Pelargonium is niet winterhard , dus wil je deze plant overhouden dan kun je . In Nederland zijn ze echter . Lees hier alles over de verzorging. Goede morgen, De winter staat weer voor de deur.


Ondertussen weet ik nu ook dat je geraniums kan vermeerderen enkel door zaad.

In de winter is het een aangename besparing op de gasflessen die we . De Primula is vaak het eerste eenjarige plantje wat na de winter te koop . De laatste is niet winterhard maar kan je overhouden als potplant op een. Van zowel de wilde- als de de franse geurgeraniums zijn blad en . Omdat de Nederlandse winters te koud zijn voor geraniums wordt echter meestal aangeraden om aan het eind .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts