donderdag 23 april 2015

Vogelmelk plant

Gewone vogelmelk , overzicht van de gehele plant. Elke lente verrast Vogelmelk je met opvallende groene, witte, . Algemene omschrijving Vaste plant (bolgewas) verwant aan de hyacintfamillie. Andere benamingen: Sun Star, Ster van Bethlehem, Oranje vogelmelk.


De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca.

De bladeren zijn groen en ongeveer cm. De volwassen hoogte van deze vaste plant. Momenteel is gewone vogelmelk vooral een graslandsoort.


Verder wordt de plant aangetroffen in de mantelzoom van (vooral duin)bosjes. Het is een bolplant en hij bloeit vroeg (Mei tot en met Juni). Een in ons land beschermd bolgewasje uit de leliefamilie.


Plaatselijk wordt Gewone Vogelmelk ook wel snottebel genoemd. De planten vormen pollen en hebben smalle .

Zoetermeer vraagt uw hulp bij het inventariseren van opvallende wilde planten in Zoetermeer. Vogelmelk , een beschermde plant , heb ik enkele jaren geleden gered van . Regelmatig belichten we een . Ornithogalum (zomerbloeiend) plant je in het najaar. Ze streelt het oog, maar niet de tong, want gewone vogelmelk is tamelijk giftig in alle onderdelen van de plant. Wit bloeiende wilde plant. Deze plant is niet beschikbaar in het assortiment op de webshop . Soort gewas, Vaste planten , Bol- en knolgewassen.


Vogelmelk - foto: Thomas Stuetzel Bolgewassen met smalle of lijnvormige bladeren en stervormige bloemen in tuilvormige trossen of schermen. Knikkende vogelmelk is een uitheemse plant. Hij komt uit het westen van Turkije en het oosten van Griekenland. Hier is het een plant van kalkhoudende . Een lage plant met vrij smal lijnvormige bladeren.


Vanwege die beschermde status is het van belang . STUKS ORNITHOGALUM ARABICUM. Na de bloei blijven de zes bloemdekbladen aan de plant zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts