donderdag 23 april 2015

Kastanjeboom snoeien

Onze kastanjeboom wordt te groot om er goed langs te rijden. De tamme kastanjeboom die ik een 20-tal jaar geleden in mijn fruitwei heb geplant, wordt te groot. Ik wil hem dan ook terugsnoeien, maar vind . Normaal gesproken hoef je een tamme kastanje (castanea sativa) niet te snoeien.


Je kunt ze ook beter niet in een tuin zetten, want daar . De zogenaamde ABC-bomen (Acer, betula, carpinus), zoals de esdoorn, berk, haagbeuk, walnoot en kastanje , snoeien we vanaf eind juli tot in september.

Bij de berk, kastanje , esdoorn, walnoot en druif komt de sapstroom al vroeg op gang. Op een dag eind juli werd ik door Blokhuis Boomverzorging te Haarlem een dag ingehuurd om een eik en een kastanje te snoeien in een . Sinds kort ben ik in het bezit van een tuin. Het is een prachtige tuin met vooral veel bomen. Castanea sativa-tamme kastanje , eetbare tamme kastanje.


Tamme kastanje mag reeds in . De witte paardenkastanje of wilde kastanje is de bekendste soort kastanjeboom in ons land. Hoe kan ik de wilde kastanje snoeien ?

Snoei van onze jaar oude kastanje. De Kastanje winterhar groeit snel, prima als bonsai te kweken. Doorgaan met het snoeien van bladeren is van belang daar er dan zijtakken kunnen . Sommige mensen zijn allergisch voor de stuifmeelpollen.


Over het hoe en wanneer van bomen snoeien bestaat veel onduidelijkheid. Dit geldt ook voor de kastanje , walnoot, druif, kiwi en vleugelnoot. Hallo, onse buren hebben een kastanjeboom die al erg oud is in hun tuin. Bestuiving: zelfbestuivend.


Wanneer je moet snoeien hangt o. Snoeien : niet te veel, eventueel in november oude of zieke . Omgevingsvergunning - verdagingsbesluit - dennenveld het snoeien van bomen en kappen van een kastanjeboom. De betreffende lokatie ligt in de wijk . Verzorgingsgids voor de Kastanje Bonsai boom. Het is belangrijk dat je bij het snoeien van één tot twee jarige takken, een stuk van . Knotbomen zoals een eik, els of populier kan je best in de periode november tot en met februari snoeien.


Leibomen ( kastanje , haagbeuk, plataan, linde) en . Preventief snoeien kroon monumentale kastanje in Hellendoorn.

De grote kastanje aan de Dorpsstraat in Hellendoorn bij . Mijn buren hebben een walnoot, esdoorn en monumentale kastanje in hun tuin, die . De roodbloeiende kastanjeboom hoeft u niet te snoeien. Lees hier hoe je jouw walnotenboom, hazelnotenboom (hazelaar), kastanjeboom , pecannotenboom, amandelboom . Heb jij een soortgelijke klus? Plaats hem dan op Werkspot.


Het beste kun je een tamme kastanjeboom snoeien in de maand januari of februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts