woensdag 15 april 2015

Welke bloemen voor bijen

We willen een bloemenstrook aanleggen, maar welke plantensoorten moeten we dan . Bestel deze bijzondere zaden hier! Wat kan je zelf doen om bijen in je tuin te helpen? Daarnaast geven wij je in dit artikel tips voor welke planten je het beste kunt kiezen om.


In het algemeen geldt dat gevulde bloemen minder toegankelijk zijn voor bijen. Met de bijen en de vlinders gaat het niet zo goed.

De meeste soorten hebben mooie bloemen , zoals ijzerhard (Verbena), kattenstaart . Ze hebben bloemen nodig op een zonnige plek waarbij ze aan de nectar of het stuifmeel geraken. Wil je meer insecten in je tuin of wil je de bijen helpen en heb. BIJENVRIENDELIJKE PLANTEN EN BLOEMEN : PLANTEN DIE BIJEN EN HOMMELS LOKKEN OF AANTREKKEN NAAR DE TUIN. Maar met welke planten doe je onze kleine vrienden in het najaar een plezier?


We hebben samen met Bee Heroes een handige lijst voor je gemaakt. Een bekende combinatie, maar hoe zit dit eigenlijk precies? Bijen bezoeken bloemen voor hun eigen energievoorziening, maar vooral .

Bijen lokken, er zijn verschillende dingen die u kunt doen. De belangrijkste oorzaak van bijensterfte is gebrek aan voedsel. Door intensieve en grootschalige landbouw zijn er minder bloemen. Ik wil tuin en terras opfleuren met planten en bloemen.


Mijn vraag is nu: welke planten of bloemen lokken dus geen bijen ? Top van planten die bijen aantrekken in de Belgische en Nederlands tuinen. Bloemenmix voor bijen (LAAG) - m². Sindsdien let ik goed op welke plant wanneer bloeit en plant ik nieuwe. Zo zorg ik dat de bloemen er niet alleen mooi uitzien, maar ook gezonde . Het bekende eenjarige Tübingermengsel in BIO-zaa is een beproefd bijen - en vlindermengsel en geschikt voor uw tuin of uw akkerrand. Ontdek hier hoe je ze kan lokken en welke planten echte bijenlokkers zijn.


Bijen en hommels zijn een welkome gast in je tuin. Kogeldistel (echinops) draagt in de zomer witte of blauwe bloemen. Salvia-varianten worden druk bezocht door.


Met welke planten maak je bijen blij? Welke bij komt af op welke plant? Angelo Dorny geeft je zijn.

Bijen , hommels en soortgenoten hebben nood aan bloemen. Ter afwisseling van een eenzijdig dieet van alleen maar appel- of lindebloesem, vliegen bijen graag naar andere planten en bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts