maandag 27 april 2015

Hoeveel eieren legt een kip

Klaar voor een rekensommetje? We gaan stap voor stap eens overlopen wat nu precies gebeurt met een ei voordat een kip ze uiteindelijk legt. Het leggen van een ei doet ze het liefst alleen, in de beschutting van een nest of een klein hokje. Hoeveel eieren een hen in haar leven legt , hangt sterk af van het ras en hoe oud ze wordt.


In dit seizoen legt de hen minder eieren dan in het eerste. Wilde kippen leggen slechts tot eieren per jaar.

Zij leggen twee keer per jaar tot eieren per keer. Een kip begint pas met het leggen van eieren wanneer ze ongeveer weken oud is. Bekijk hier alle producten voor kippen ! We weten allemaal dat een kip eieren legt.


Maar, weten we ook hoe een kip deze eieren legt ? Niets is lekkerder dan een vers eitje uit eigen tuin. Een eitje van een kip die vrij mag rondlopen in jouw achtertuin is smaakvoller dan een eitje . Bij het houden van kippen zijn de eieren een leuke bijkomstigheid.

Maar hoeveel eieren legt een kip eigenlijk? Bepaalde kippenrassen leggen . Ook het ras, de gezondhei het klimaat in het kippenhok en de . Kippen beginnen met het leggen van eieren wanneer zij een . Fragment uit De Buitendienst. Jullie vergeten allebei dat de vraagsteller eieren met kuikentjes bedoelt. Als een kip bevruchte eieren legt zal ze die uitbroeden en de kuikens verzorgen tot ze . Hoe kan het dat die kippen dan toch eieren leggen?


De kievit daarentegen legt nog enkele weken nieuwe eieren als de eieren geraapt . Mits er een haan in de buurt is die de eieren bevrucht! Legkippen leggen eieren die niet worden bevrucht door een haan en dus een ei blijven die je kunt . Het gemiddelde aantal eieren dat een volwassen kip legt per week is ongeveer vijf eieren. De haan maakt meer lawaai dan de kip die het ei legt. Op de eerste vraag: zie hierboven.


Al stopt het wel ooit als de kip heel oud wordt. Eenmaal de eikransen volledig opgebruikt zijn die reeds . Eieren zijn er in allerlei verschillende kleuren. Aan de oorlellen van de kip zie je vaak welke kleur eieren ze legt.

Kippen met witte oorlellen leggen meestal witte . De meeste eieren legt een kip in haar eerste levensjaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts