dinsdag 23 mei 2017

Wespen in april

De overige wespen kunnen niet zonder de koningin wesp. Hallo,In onze kunststof kozijn hebben we aan de onderkant twee gaatjes zitten voor eventuele afwatering. Nu hebben we gemerkt dat een van . In januari werd het al geregeld boven de tien graden.


De eerste wespen zijn toen al gespot.

De rest volgde begin april , toen het opeens twintig . Wanneer het in april droog, warm en zonnig is komen er meer nesten . Een wespenkoningin bouwt in april de basis van het wespennest. Hierna legt ze de eerste eitjes in het nest. Ze verzorgt de larven en bouwt . Rond maart, april zijn er alleen nog koninginnen over, alle . Er volgde echter een koude april wat niet gunstig is voor wespen. Uit een rondgang langs diverse bestrijdingsdiensten blijkt dat de meeste .

Rond deze tijd zitten ze op een beschutte plaats in winterrust. De koninginnen zijn de enige wespen die de winter door gaan. In dat geval dien je wespen zo spoedig mogelijk te bestrijden of te.


Dit bouwen gebeurd vaak in de maand april of mei. Als u uit één van deze plaatsen dus continue wespen ziet verschijnen, naar buiten komen en weer terug. Zodra ze dit heeft gedaan, zal ze begin april beginnen met het afzetten van eitjes en beginnen te bouwen aan het wespennest. Het nest biedt woonruimte voor alle wespen van de wespenkolonie. Deze zomer is dat beeld vaker te zien, omdat er in vergelijking met vorig jaar meer wespen rondvliegen.


Hoe is die toename van het aantal wespen te verklaren . Wespen leven in groepen bij . Heerlijk genieten achter in de tuin, op het balkon, aan het water of op een leuk terrasje kon je deze zomer wel bijna vergeten. Wanneer men veel wespen in huis aantreft is dit vrijwel altijd het gevolg van een wespennest dat zich ergens in de constructie van het huis bevindt. Bestrijden ja dan nee is een keuze.


In het voorjaar ( april ) legt de koningin het begin van het nest aan op een niet-vochtige plaats . In april komt de jonge koningin uit haar winter schuilplaats en zoekt een mooie . Door de kou in februari, maart en begin april kwamen de meeste. De overlast van wespen ontstaat meestal eind juli, als de nesten klaar zijn .

Door kou in februari en een ietwat koude maart en begin april kwamen. De Franse veldwesp kan net als de andere wespen wel steken maar . Deze wespen maken ook regelmatig gebruik van hun angel wanneer ze . We krijgen dit jaar weer behoorlijk veel last van wespen. Maart en begin april waren bijzonder koud en daardoor kwamen de wespen pas laat uit hun winterslaap. Maar sinds half april is er voldoende .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts