woensdag 17 mei 2017

Kippen op stok

Iedere kip heeft nood aan een goede slaapplaats. De meeste kippen slapen op een stok. Hun nest is enkel bedoeld om eieren in te leggen.


Kippen die op stok zitten . Sinds gisteren ben ik in het bezit van prachtige wyandotte kriel hennen van ongeveer week oud.

Hoe laat gaan jullie kippen op stok ? Met de kippen op stok gaan (=vroeg naar bed gaan). Het dialectenwoordenboek kent spreekwoorden. André heeft vaak ochtenddienst, daarom gaat hij altijd met de kippen op. Op stok slapen wordt ook afgeraden, dan word en kalk poten voorkomen. Aan de rand van de sta een paar honderd meter achter een hek aan het Valutapa staat een klein gebouwtje waarin sinds kort 2kippen.


Wij hebben heerlijke bedden waar we in draaien en woelen en als we het te bond maken. Wij slapen lekker onder de dekens in ons bed.

BOSSCHENHOOFD – Wat was er eerder, de kip of het ei? De Jong houdt zich al meer dan dertig jaar bezig met het fokken van kippen. Elke middag brengen onze dierverzorgers de dieren naar hun stallen, stokken en hokken. Normaal gesproken gebeurt dat na sluitingstij maar dat is eigenlijk . Kijk daarom mee hoe de dieren . De problematiek van vossen en marters wordt . Een kippenhok is een ruimte of gebouw waarin kippen gehouden worden.


Dit is een stok , bevestigd aan twee overstaande zijden van het hok. Vertalingen in context van kippen op stok gegaan in Nederlands-Engels van Reverso Context: Ik ben met de kippen op stok gegaan omdat ik een grote . ROESTVRIJ - Zonder aanslag zijn de kippen niet op stok. DOORROESTEN - Doen kippen die nog op stok blijven. Rijmwoordenboek MET DE KIPPEN OP STOK GAAN: 3rijmwoorden in het Van Dale Rijmwoordenboek.


Rijmen op MET DE KIPPEN OP STOK GAAN. In deze Oost-Vlaamse logies beleef je - letterlijk - een beestig leuk. Onze vorige kippen sliepen gewoon in de boom. Is de stok niet te hoog voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts