dinsdag 23 mei 2017

Engerling meikever

Een engerling is de larve van een kever die tot de familie bladsprietkevers behoort. De meest bekende is de larve van de meikever , maar ook de larven van de . Deze larve wordt, zoals alle larven van bladsprietkevers, een engerling. Je bestrijdt ze met aaltjes, de natuurlijke vijanden van engerlingen. De engerlingen doorgaan een cyclus van drie jaar, waarin ze . De kevers zelf richten weinig schade aan, het zijn vooral de larven die grote schade .

Engerlingen van de meikevers vreten aan de . Ze vreten aan wortels van grasplanten waardoor uw grasmat afsterft. Deze larven leven drie à vier jaar onder de grond en worden bijna vijf centimeter groot. Een veel voorkomende engerling in de tuin is toch wel de meikever. ROEPNAALarve van de meikever of engerling.


De naam meikever is zo gekozen, omdat de kevers in mei massaal uit de grond kruipen. Aan de zijkanten zitten ademopeningen. De larve van een meikever wordt engerling genoemd.

Deze kever heeft een levenscyclus van drie jaar als engerling , waarna ze in het vierde jaar in het . Veel vluchten van meikevers gemeld de laatste weken. Het is een larve van de meikever , engerling genaamd. Bestrijding van meikever engerlingen. De meikever larven zijn vuilwit tot lichtgelig van kleur. Gazon schade door witte dikke wormen van de junikever, meikever of rozenkevers.


Ook in grasvelden leven de emelts of engerlingen. Deze larven van de meikevers en rozenkevers (bladsprietkevers) vreten in gras aan de . De droogte heeft blijkbaar geen . Het koude voorjaar zorgde voor een late verschijning van bladsprietkevers zoals de meikever. Door de warme en droge zomer vlogen de . De kaken zijn relatief groot en . Ook al hebben we op InfoTalia een apart onderdeel voor plagen en ongedierte.


We noemen de larven van alle bladsprietkevers engerling , dus ook die van de andere bekende familieleden . Ze voeden zich vooral met wortels . Het gaat in dit geval om de meikever. Aaltjes tegen engerlingen ECOstyle. Dit jaar zijn er veel rozenkevers .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts