woensdag 31 mei 2017

Hoe snel groeit blauwe regen

Lees hier wanneer en hoe u blauweregen snoeit. Snoeit u niet dan wordt het al snel een warboel van lange, dunne takken. Ze bloeien snel als jonge plant. De blauwe regen groeit graag met zijn takken in volle zon.


In deze video laat tuinman Jurgen Smit zien hoe je de blauweregen.

Als een Blauwe Regen het goed doet groeit hij snel en de eerste jaar . Hoe verzorg ik mijn Wisteria? De Wisteria, ofwel blauwe regen is een snelgroeiende en uitbundig bloeiende klimplant. Hoe kan ik een blauweregen snoeien - Tuinieren. Een snelgroeiende klimplant welke weinig eisen aan onderhoud en verzorging stelt, blauwe regen groeit op elke grondsoort. Blauwe regen groeit normaal als een goede muurklimmer.


Je zou de bloemknoppen gemakkelijk te snel beschadigen of afbreken.

In dit artikel zullen we je uitleggen hoe je blauweregen goed snoeit. Graag hadden wij een Blauwe Regen over onze pergola laten groeien. Is er speciale mest nodig? Wanneer planten wij die het best? SM plant is, hoe meer je deze mishandeld hoe beter hij het gaat doen.


De Blauwe Regen (officieel Wisteria) is een snelgroeiende , sterke klimheester, die altijd zal proberen. Geen purple rain, maar blue rain (en en hij is er ook in andere leuke kleuren) in je tuin, tegen je gevel. En dat is echt wel nodig, want een blauweregen die het naar zijn zin heeft, kan heel hard groeien. Blauweregen heeft echt enorm veel baat bij goed snoeiwerk. Deze zullen er gezond uitzien, maar niet snel voor bloemen zorgen;.


Hoe meer je snoeit, hoe meer zijscheuten de plant ook zal maken. Van nature groeit blauwe regen in bossen tegen bomen op. Hij wortelt in de door afgevallen bladeren humusrijke bodem en klimt zo snel mogelijk naar het licht . Wisteria is een bladverliezende klimplant, die zeer krachtig groeit en bovenal zeer geliefd is om zijn elegante, hangende tuilen met bloemen.


In de schaduw kan ook, maar toch moet je rekenen op minstens zes uur zonneschijn per dag. Merkwaardig is dat de twee bekendste soorten .

Hij groeit goed van zichzelf en met een beetje extra verzorging zal deze klimplant zich prachtig. En hoe meer bloemen je zo hebt, hoe mooier de blauwe regen zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts