donderdag 18 mei 2017

Rijst gezond

Nog geen uur later kreeg ik de vraag of het eten van rijst ook gezond is? Laat ik op deze vraag ook maar eens antwoord geven in de vorm van . Zilvervliesrijst is een volkoren graanproduct. Volkoren graanproducten hebben positieve effecten op de gezondheid.


Als je witte rijst gebruikt geldt daarom het . Over de gezondheidsvoordelen van deze bruine rijst bestaat echter de nodige discussie.

Is zilvervliesrijst nou gezonder dan witte rijst ? Maar, welke rijstsoorten zijn er? Welke rijst is gezond en welke . Het bestaat voornamelijk uit snelle koolhydraten, die gelinkt zijn aan . Rijst is een van de meest geconsumeerde graansoorten ter wereld. Witte rijst is zelfs ongezond!


Veel onderzoekers zijn het er . Bruine rijst , ook wel zilvervliesrijst genoem wordt vaak als gezonder gezien als witte rijst.

Maar is dit eigenlijk wel écht zo? Rijst in wat water gooien en laten uitkoken, veel simpeler kan koken. Toch blijkt die methode niet juist en zelfs schadelijk voor de gezondheid. En bovendien ook erg gezond ! Rijst wordt na het oogsten gedroogd en daarna gedorst om de korrels uit de aren.


Toch staat rijst ook met enige regelmaat op het menu. Gezond kiezen in de supermarkt lijkt onmogelijk. Wat voor soort rijst eet jij? Kies jij een witte rijst ? Of ga je toch voor de gezonde zilvervliesrijst? Wij legden pasta en rijst langs de gezonde meetlat en kozen een terechte . Bekijk de lekkere en gezonde recepten op diabetesfonds.


De beste rijst kookt u kort en eet u koud. Dat schrijven Nederlandse onderzoekers. Zij ontdekten een ingewikkelde relatie tussen rijst en . Dus maak je op voor een minicollege zilvervliesrijst en leer hoe het precies zit met die bruine rijst en gezondheid ! Zwarte rijst blijkt nóg gezonder te zijn dan de bruine variant. Let op: er bestaat ook gewone rijst die zwart gekleurd wordt met sepia, en dat is NIET de heel .

Bruine rijst en quinoa zijn allebei gezonde opties en vormen een goede basis voor een vullende lunch of een goede avondmaaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts