Peer , Pyrus, is een plantengeslacht dat de algemeen bekende vruchten produceert. Het geslacht komt voor in veel landen, vooral op het noordelijk halfrond. Je kunt peren in twee categorieën verdelen: handperen en stoofperen.
Handperen rijpen op kamertemperatuur na en worden dan steeds zachter en malser. Zowel de handperen die direct gegeten kunnen worden als de stoofperen zijn favoriet. Let bij het uitkiezen van een .
Zou graag willen weten welk perenras dit is. Welke soorten appels (en peer ) zijn dit? Verschil tussen hand-en stoofperen ? Allemaal goed en wel, maar welke peer dient nu voor wat? Want als je een peer zo gewoon wil . Dat zijn inderdaad van die dikke sappige en zoete peren.
Een peer is rijp als hij gemakkelijk kan worden ingedrukt bij het steeltje. Welke hypotheekvorm past het beste bij mij? Wat zijn de gevolgen van een .
Kan ik gewoon proeven en hopen dat het geen stoofpeer is? Stoofpeertjes: de perfecte afsluiter van het kerstmenu, lekker met bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs. Eerder schreven we daar al een handige handleiding voor, maar dit geldt evengoed voor peren.
Want welke is nu ideaal voor in een taart, . Dit ras wordt gezien als van de beste productierassen. Toch zie je hem in particuliere tuinen vrij weinig, mede doordat. Kies een peer… die vast is, maar niet te hard.
Door hun kwetsbaarheid lopen ze gemakkelijk . Deze mooi gevormde peer heeft een licht geelgroene kleur, welke aan de zonzijde naar helder rood toegaat. Morgen ga ik een perenkwark taart maken maar welke peer kan ik er het beste voor gebruiken ? Peren mogen niet te rijp zijn. Mijn ervaring met de appelkwarktaart is dat.
Een peer zit bomvol vezels, belangrijk voor de opname van voedingsstoffen en een gezonde spijsvertering. Er zijn twee categorieën: hand- en stoofperen. Stoofperen Stoofperen als de Gieser-Wildeman of Brederode-peer kun je eigenlijk alleen eten als ze verwarmd zijn. De bekendste peersoort is de Conférence.
Deze peer is het hele jaar door verkrijgbaar, behalve in juli en augustus. De Doyenne du Comice wordt de .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.