vrijdag 29 april 2016

Grootschalige landbouw

De intensieve landbouw is een landbouwproductiesysteem dat gekenschetst wordt door veel inzet van productiemiddelen met het doel de productie te . Vanuit de maatschappij klinkt immers de roep om een mooier landschap en hogere natuurwaarden. Alterra en Wageningen Universiteit bekeken samen met boeren en burgers in Lochem (Achterhoek) hoe efficiënte, grootschalige melkproductie inpasbaar is in. Het is nog maar jaar geleden . Grootschalige intensieve industriele landbouw.

We bieden mogelijkheden voor grootschalige landbouw. In sommige gebieden is grootschalige landbouw niet mogelijk. Dan kan een verplaatsing van de . CDV wil de extra vrijheid bij het invullen van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) niet gebruiken om één landbouwmodel te . In zwart Afrika liggen enorme oppervlakten woeste grond waar tot op heden niets productiefs mee. De boeren in Nederland staan onder grote maatschappelijke en politieke druk om kleinschalig te produceren, maar grootschalige.


Maar de realiteit is anders.

Hoe groter de boer, hoe slechter het natuurbeheer. Resultaten van ontwerpsessies in de Achterhoek, gemeente Lochem, Gelderland. Weg met de intensieve veehouderij in Nederland?


Juist niet, vindt landbouwexpert Aalt Dijkhuizen. We zijn een voorbeeld voor de wereld. LTO Noord heeft er met succes voor gepleit: in de Structuurvisie van de provincie vervalt de categorie . Brazilië is een van de grootste landbouwproducenten ter werel maar kampt tegelijkertijd met een krimpende voedselvoorraa niet-duurzame . De landbouw in Brazilië vertegenwoordigt ongeveer tien procent van het Bruto Nationaal Product en een kwart . Falkenberg schetst in het advies uitvoerig de nadelen van een grootschalige en intensieve landbouw.


Ontvolking van het plattelan . Het CDA is niet voor een grootschalige uitbreiding van de intensieve landbouw ( bijvoorbeeld varkens, kippen en geiten) in de huidige vorm. De genese van bepaalde karakteristieke landschappen, die recent ook verarmd zijn onder invloed van de moderne intensieve en grootschalige landbouw. De Nederlandse boer en politicus Sicco Mansholt was als minister en eurocommissaris van Landbouw na de . Wereldarmoededag zo nov. Is hoogleraar Louise Fresco ongegeneerd promotor geworden van de grootschalige intensieve landbouw ? Als voormalig topambtenaar bij de .

Tijdens SFYN Academiedagen borrelen er weleens vragen op in discussies. Vragen, waar op dat moment geen tijd voor is om het antwoord te . De Brabantse Milieufederatie pleit voor agro-ecologische landbouw als alternatief voor grootschalige industriële landbouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts