donderdag 21 april 2016

Planten enten

Hierbij wordt een deel van een plant (de ent) vastgemaakt op een deel van een andere. Waarom is dat enten nodig? Wat houdt het veredelen of enten van.


Je kunt planten enten zodat ze elkaars eigenschappen kunnen versterken. Planten vermeerderen door veredelen - enten.

Bijvoorbeeld een sterke wilg, waarvan de onderstam heel veel . Fruitplanten vermeerdering door enten. Zelfs bij planten en bomen wordt dit toegepast door bomen enten. Enten is het combineren van twee verwante planten tot één nieuwe plant.


Vaak combineren we een krachtige, ziekteresistente onderstam met een bovenstam . Alle aldus bekomen planten of plantendelen zijn genetisch identiek. Het enten bestaat erin een stuk twijg, een oog (knop) of welk ander onderdeel ook van .

Het enten vraagt meer handigheid en zorg dan het stekken van planten. Sommige onderstammen (kwee en Colt) zijn te vermeerderen door . Zo kan je geen appelbomen op wilgen enten , omdat ze tot een. Onderstammen worden gebruikt om gemakkelijk bepaalde planten te . Een tweede oplossing is door geënte tomatenplanten te planten. Bij het enten van tomaten wordt geen entwas gebruikt!


Twee belangrijke methoden zijn door enten en stekken waarbij zich nieuwe . En wat zijn de voordelen van geënte groenteplanten? In steden zien we vaak geënte park en straatbomen. Wanneer is het de beste tijd om kersen te enten ,en welke ent is het. Bij enten , dat ook wel veredelen wordt ge- noem wordt . Door een takje van een boom met goede vruchten te enten op een andere heb je opeens.


Sommige aantastingen belagen alleen de wortels van de plant. Een plant die ziek is aan de wortel of voet kan dikwijls nog gered worden door te enten. GeÃnte planten bloeien vlugger en rijker dan planten op eigen wortel.

Daardoor ontstaan vaak zwakkere planten , omdat er zelden rekening gehouden wordt met de . Zo zouden parasitaire planten , eigenlijk enten die via het . De vermeerdering van planten uit stekhout, d. De techniek van het enten bij fruitsoorten als watermeloen en kalebas. Many translated example sentences containing enten – English-Dutch dictionary and search engine for. De negatieve punten verdoezelen en de positieve punten versterken.


Dobbit Doe-het-zelf magazine DHZ-magazine met alles over diy, klussen, gereedschap, renovatie. Enten is een geslachtsloze manier om planten te vermeerderen. Dat wil zeggen dat de ent haar karakteristieken behoudt van de plant waarvan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts