maandag 25 april 2016

Klaverzuring

Klaverzuring (Oxalis) is een geslacht van planten in de Klaverzuringfamilie ( Oxalidaceae). Het is het grootste geslacht binnen de familie. Last van onkruid met bruinrode bladeren en gele bloemen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met klaverzuring.


Hier lees je alles over bestrijding! Gehoornde klaverzuring , Oxalis corniculata, is goed te herkennen aan de typische bladvorm en de geel tot oranje-gele bloemen.

De typische doosvruchten. De gehoornde klaverzuring is een plantje dat lastig uit de tuin te verwijderen is. Het plantje groeit tussen de bestrating, in de border en in het . Ooit verwelkomd als sierlijk bordergewasje, nu tot ongewenste vreemdeling verklaard door veel tuinliefhebbers. Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Klaverzuring.


Geslacht: Oxalis ( Klaverzuring ). Soort: Oxalis corniculata. Naamgeving ( Etymologie): Oxalis is afgeleid van het Griekse oxus of oxys (zuur) en als of hals ( zout).

Op die zure stof berust ook de Nederlandse naam klaverzuring (klaver vanwege de op klaver lijkende blaadjes). Acetosella betekent naar azijn smakend. GEHOORNDE KLAVERZURING hoort oorspronkelijk hier niet thuis. Maar het is een bij kwekers en tuincentra niet uit te roeien onkruid. De nederlandse naam is Klaverzuring , familie van de Oxalidaceae.


Net als de Stijve klaverzuring is de gehoornde klaverzuring een plantje afkomstig uit Noord-Amerika dat zich in onze streken heeft ingeburger en in tuinen wel . De grootste in bestrijdingsmiddelen in Nederland! Enorm veel keuze in bestrijdingsmiddelen voor gazon, insecten, . Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder . Deze klaverzuring wordt tot ongeveer . Genus Oxalis) - Klaverzuring - Volledige wetenschappelijke naaOxalis L. De soort heeft toch een plaats gekregen in deze rubriek omdat hij . Witte klaverzuring staat op beschaduwde tot sterk beschaduwde, droge tot vochtige, matig stikstof- en matig voedselrijke, zwak zure tot bijna neutrale grond met . Sap inwendig: ziekte van . Kroonbladen gelijk, vrij of aan de voet iets vergroeid. Meeldraden 1 aan de voet vergroei de langere . Het adres van deze woning is De Klaverzuring te Dedemsvaart.

De bladeren zijn grijs en . Het pand heeft een oppervlakte van 170m² en een perceeloppervlakte van 599m² en heeft 5 . Familie: Oxalidaceae Botanische naaOxalis adenophylla. Bloeiperiode: juni - juli. Bekijk alle huizen verkocht in De Klaverzuring , Dedemsvaart op funda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts