vrijdag 15 april 2016

Callicarpa planten

Als het blad van de plant is gevallen, vallen de zeer vele paarse vruchten zeer . Snoeien: Gebeurt bij voorkeur in het voorjaar als de plant nog in rust is, maar als de kans op vorst voorbij is. Na de eerste nachtvorst verliest de plant. Het jonge blad heeft een bronsachtige kleur.


In de herfst verschijnen fraaie, paarse bessen.

Het bijzondere aan deze plant zijn de . In het Nederlands wordt deze plant veelal schoonvrucht genoemd omwille van de . De hoogte na jaar is 2cm. Callicarpa kwangtungensis is een struik met purperkleurige takken. De kleur van de bessen is fel paars. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Bestellen en laten bezorgen in geheel Nederland.


Het is een plant met stevige recht opgaande takken.

De planten komen van de beste kwekers uit Boskoop. Deze plant mag niet missen in . De schoonvrucht groeit goed in vruchtbare, kalkhoudende grond. Verbeter arme tuingrond met . De bloemkleur is lila en de bloeitijd is van ca.


Uit Curtis botanical magazine. Een geslacht van houtachtige planten die om hun opvallende bessen gekweekt worden. Meer dan soorten komen voor in . De soort plant zich voort door middel van kruisbestuiving.


Overwegend in tropisch en subtropisch Azië, Amerika en Australië voorkomende met zo´n 1verspreide soorten. Wortels loskrabben uit de kluit. Graaf met je hand of schop een gat in de gespitte grond. Plant uit de pot verwijderen. Spektakel in een vaas, dat krijg je zeker met de takken van de callicarpa ! Daarnaast vind je de plant ook in het wild in Australië, Madagaskar en delen in . Met uw beoordeling helpt u andere tuiniers bij de keuze voor planten in hun tuin.


Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten.

In november heeft u al wat kunnen lezen over planten met giftige vruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts