dinsdag 12 april 2016

Vlier snoeien

Als u ze niet of nauwelijks snoeit behoud de vlierbes zijn natuurlijke en karaktervolle vorm. Maar u mag natuurlijk de vlierbes wel snoeien , . Spring naar Snoei - Vlier snoeien ? Snoeien van oudere vlierbessenstruiken: Tracht de 6- stevige laagstaande eenjarige twijgen te behouden. Van Snoeien vlier tot tuinaccessoires.


Ook handige informatie over bloembollen en planten.

Een vlierbes is ook een struik. Door snoeien zou je hem een boomvorm kunnen geven maar hij zal altijd de neiging houden om een struikvorm . Inheems- en uitheems fruit: Vlierstruiken snoeien en vermeerderen. Probeer ongeveer tot stevige laagstaande éénjarige . Amerikaanse-, kruidvlier, trosvlier, gewone vlier. Algemeen Door het toepassen van een regelmatige snoei kan de omvang en het uiterlijk van de . Mocht u eens fors willen snoeien , dan is het voorjaar ook hiervoor een . Het is aan te bevelen, de vlier zo te snoeien dat er overal licht bij kan.


Eind januari, begin februari wordt de vliergaard met de hand gesnoeid.

Diep snoeien is geen probleem, een vlier kan zelfs in het voorjaar tot op 20 . Deze rode vlier is een prachtige heester met diep ingesneden. Ook de vogels zijn dol op de besjes en verspreiden de zaden ervan. De gewone vlierbes woekert gemakkelijk.


Dus het is nodig om hem goed te snoeien. Frequentie van snoeien Ofwel de sambucus zijn gang laten gaan en . Ze maken dan jaarlijks nieuwe scheuten. Sambucus nigra, ook wel gewone vlier of zwarte vlier genoem is een.


Ga je de zwarte vlier kopen? Niet gevrees vlier snoeien is helemaal niet moeilijk. Hij verdraagt zeer goed drastische snoei waarmee hij makkelijk in vorm gehouden kan worden. De vlier is ook geschikt voor hakhoutbeheer. Vlier kan sterk gesnoeid worden, en verdraagt het ook.


De bessen komen alleen aan die scheuten welke die zich in het vooraf gaande . Snoei is noodzakelijk om vorm te geven aan de plant, maar bij deze vlier is snoei ook belangrijk voor het behoud van de zwarte kleur. Deze snelgroeiende vlier heeft donker grijspaars blad wat prachtig contrasteert met de licht roodpaarse bloemschermen. Verzorging ( snoeien , planttijd etc.).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts