vrijdag 22 april 2016

Viburnum bodnantense dawn bloeitijd

De bloeikleur is roze verkleurend naar lichtroze. Na de bloei is deze struik niet meer zo bijzonder tot de herfst. Enkele voorbeelden van prachtige winterbloeiers in de tuin.


Nà de bloei mag men de oudste takken uithalen en rond de plant een dikke laag. De plant kent een strak opgaande groei. Hij behoort tot de sterkste winterbloeiers met een sterk geparfumeerde geur.

Gedurende een vorstperiode stopt de bloei tijdelijk, maar deze wordt bij dooi meteen . Afhankelijk van het weer kan de bloei al in november beginnen en duren tot ver in . Oktober-november en maart. In de bloei groeien er heerlijk geurende bloempjes in . Als je dit ieder jaar doet, verjong je de struik zonder dat de bloei verstoord wordt. De bloemkleur is bleekroze en de bloeitijd is van ca. Mijn roze wolk is onderweg!


De grote, roze bloemschermen verbloeien aan het einde van de bloeiperiode.

De nederlandse naam is Sneeuwbal, familie van de Caprifoliaceae. Een van de meest bekende en meest geliefde winterbloeiers is de. Bladkleur lente, Donker groen. JANFEBMAAAPR MEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC. Viburnum X bodnantense Dawn.


Deze prachtige geur en bloei van de Sneeuwbal geven een echte sensatie in de wintertuin. Toepassing en gebruik: vruchten - geurend . Lange bloei , met een eerste bloei in mei-juni, en een nabloei in . De hoogte na jaar is meter. Prachtige in feb - april bloeiende heester. Bemesten half mei en begin juli.


Deze namen slaan natuurlijk op de bloeitijd die loopt van november tot. Er zijn winterbloeiers op kaal hout, bijv. Groenblijvende soorten, bijv. De viburnum is een heester die zeer goed past bij ons uitgebreid assortiment hortensia`s en buddleja's.


Bloeitijd november - april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts