dinsdag 12 april 2016

Kamperfoelie bloeitijd

Lonicera henryi: paars-rode bloemen, bloeitijd juni, juli, lengte tot meter, kleine . De bloei is minder uitbundig. Als de bloei wat vordert gaat de roomwitte kleur over in geel. De Lonicera, of kamperfoelie is een zeer populaire klimplant en bestaat uit vele . Wilde kamperfoelie komt voor in heel West-Europa en zijn areaal strekt zich uit van . Wanneer wilde kamperfoelie ( Lonicera periclymenum ) snoeien. Omdat de voet van deze kamperfoelie door teveel zonlicht kan verbranden kunt u het . Maar in vergelijking met de bekende kamperfoelies zijn de bloempjes klein. Na de bloei ontstaan wel blauwzwarte vruchten.


Een sterke bladverliezende klimmer met mooie roodoranje, buisvormige bloemen. Deze kamperfoelie heeft een lange bloeitijd. In de herfst verschijnen er. De wilde kamperfoelie (Lonicera periclymenum) is een in West-Europa (minder in België) algemeen voorkomende,.


De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. Kamperfoelie geeft de voorkeur aan bosranden en open plekken. Snoei klimplanten die bloeien voor juni na de bloei en klimplanten die na 21 . Op de bloemen van deze plant komen veel insecten af. De nederlandse naam is Chinese kamperfoelie , familie van de Caprifoliaceae.


Halfwintergroene kamperfoelie. Blad donkergroen met rode nerven. Nederlandse naaJapanse kamperfoelie Wetenschappelijke naaLonicera japonica.


Snoeiadvies: na de bloei snoeien om vertakking te stimuleren en kale plekken . Hij bloeit lang en geurt heerlijk. Bekijk het ruime assortiment planten van o. Rode kamperfoelie Fiore o pianta Lonicera xylostemum. Bloeitijd : juni-september. Haar bloeitijd duurt van Mei tot September.


Dichtbossige struik uit China.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts