woensdag 13 april 2016

Draagtijd muis

De geringde, geschubde staart is ongeveer even lang als de muis zelf. De grootte van de huismuis is onder andere afhankelijk van de habitat: muizen op eilanden zijn vaak groter dan op het vasteland. De draagtijd is tot dagen.


Van zoogdier tot zoogdier verschilt de draagtijd veel. Zelfs voor erg mooie muizen is het niet altijd gemakkelijk een thuis te vinden. Er zijn verschillende soorten muizen.

De gewone huismuis (Mus musculus) word overal over de wereld gevonden. De dwergmuis is erg klein, met een lange . Draagtijd Teef (hond), tot dagen. Dit artikel gaat over muizen fokken, jonge muisjes en baby muisjes. Vanaf dat een vrouwtjesmuis 2-maanden oud is, kan ze jonkies krijgen.


Eerder stipten we de dieren met de langste draagtijd al eens aan. De huismuis behoort tot het geslacht van de Ware Muizen. In slechts dagen zijn muizen klaar om te baren.


Wel een beetje raar, want muizen zijn helemaal niet eng.

De tamme muis stamt af van de wilde huismuis. Muizen zijn behoorlijk brutaal, ze glippen snel huizen of bedrijven binnen. De bekendste muizen zijn de gewone huismuis (Mus musculus) en de daarvan. Aan het einde van de draagtijd kan het gewicht van de drachtige muis bijna . Van draagtijd wordt meestal gesproken bij zoogdieren, maar ook bij.


Een huismuis houdt van gezellighei en leeft in familiegroepen. Als alles er klaar voor is, kan de mannetjes muis de vrouwtjes muis gaan dekken. Na een zoogperiode van weken verlaten ze het nest en . In Nederland leven heel wat verschillende soorten muizen. De meest voorkomende muizen in bedrijven en huizen zijn de huismuis , bosmuis , veldmuis en de . Na twee maanden zijn ook deze jonge muisjes . Huis spits muis herkenning en bestrijding. Huismuizen paren het hele jaar door, het vrouwtje kan vijf . De veldmuis is een plomp gebouwde muis met een stompe snuit.


Toch zijn ratten en muizen leuke huisdieren voor kinderen en volwassenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts