dinsdag 19 april 2016

Zonnegod egypte

Spring naar Egypte - Benben-stenen worden in verband gebracht met cultussen voor de zonnegod. In de Egyptische mythologie zijn meerdere . Anatolië ‎ Europa god van de maan anoebis griekse god van het licht egyptische zonnegod letters verhaal van horus aton Mensen zochten ook naar Ra (god) - https://nl. Ra_(god) In cache Vergelijkbaar Ra of Re is de zonnegod van de Egyptische mythologie. Hij was een van de meest vereerde en belangrijkste goden van de Egyptische mythologie.


De god Ra is het beste bekend in zijn rol als zonnegod , maar in de loop van de Egyptische geschiedenis heeft deze godheid veel verschillende aspecten . Pyramides in Egypte ( Foto Forwallpaper.com ). De zonnegod Ra was de zoon van de oude god Noen, die in het water leefde. Ra besloot zijn vader te verlaten. Het oude Egypte kende duizenden legenden en mythes. Bij elk verhaal stond weer een andere god centraal.


Ook kenden de oude Egyptenaren meerdere . Een scheppingsverhaal uit het oude Egypte. De Egyptische god Ra is de altijd stralende zon en schepper van alles. Ra (ook vaak geschreven als Re) staat ook wel bekend als de Zonnegod en werd gezien als de belangrijkste god uit de Egyptische mythologie . Zijn verpersoonlijking komt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts