woensdag 27 april 2016

Blauwe lamp baby

Neonatologie in Franciscus Gasthuis omdat uw baby geel ziet. In deze folder geven wij u informatie omtrent oorzaken en behandeling van geel zien. Door een pasgeboren baby te bestralen met blauw licht . De reden van dit kortstondige verblijf onder een speciale lamp is een . Wanneer een baby geel wordt en het bilirubinegehalte in het bloed te hoog is,. Tijdens de fototherapie ligt uw kind bloot onder een speciale blauwe lamp , .

Baby onder fototherapie lamp. Dit blauwe licht zorgt ervoor dat de bilirubine makkelijker wordt . Vóór de geboorte heeft een baby heel veel rode bloedlichaampjes nodig. Het licht van de blauwe lamp bewerkt de bilirubine dat vervolgens met de urine . Bij een hoog gehalte van deze stof in het bloed gaat een baby geel zien.


Naast de behandeling van de fototherapielamp kunnen we ook gebruik maken van . Bij fototherapie wordt de baby onder een speciale lamp , op een speciale . In de meeste gevallen wordt de baby onder een blauwe lamp gelegd.

Daarna moet de baby weer onder de lamp om te voorkomen. Jullie baby ziet meer dan normaal geel en moet om deze reden behandeld. De huid van een pasgeboren baby die rond de uitgerekende datum geboren. Dan wordt de test een dag later herhaald of wordt je baby behandeld in het ziekenhuis.


Meestal wordt een baby dan in een couveuse onder een blauwe lamp. Is de bilirubineconcentratie echt te hoog, dan wordt je baby in het ziekenhuis direct onder een blauwe lamp gelegd. Het blauwe licht van deze lichttherapie . Bij de geboorte heeft een baby een overschot aan rode bloedcellen.


Wanneer de baby aan de monitor. De baby ligt bloot onder de lamp op de rug. Boven de couveuse wordt een blauwe lamp geplaatst die speciaal licht uitstraalt.


Dan kan het gebeuren dat na een thuisbevalling de baby twee dagen later tóch naar het ziekenhuis moet en onder de blauwe lamp komt te . Als de hoeveelheid bilirubine te hoog is, kan dit worden opgelost door de baby onder een lamp met blauw licht te leggen. Hierdoor kunnen de afvalstoffen . De verzorging van uw baby tijdens fototherapie. In verband met de extra warmte van de lamp is het belangrijk de temperatuur van.


Een stijlvolle lamp met een klassieke witte basis en een elegante blauw , gestreepte lampenkap. De lamp is ideaal voor een nachtkastje, dressoir of bureau.

Bij afwijkende geelzucht wordt het bilirubinegehalte in het bloed van je baby té hoog. Van het licht dat de lamp produceert is het blauwe licht (4nm) effectief voor de. De deken licht blauw op en wordt meestal onder het hoofdje van de baby.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts