donderdag 22 maart 2018

Slaplantjes

Dieprode eikenbladsla met goed gevulde kroppen voor teelt het ganse jaar door. Zaaien kan reeds vanaf half februari (onder vlies) tot begin september. Je kunt slaplantjes ook binnen voorzaaien, bijvoorbeeld omdat je veel slakken en vogels in de tuin hebt of omdat het buiten nog te koud is.


Ondertussen kan je best bepaalde slaplantjes verwijderen, meer bepaald de zwakste plantjes. Zo krijgen de sterke slaplantjes meer plaats om goed uit te .

Vanaf half december kun je sla-plantjes in de tuin onder een kas of tunnel uitplanten. Als je een kleine tuin hebt koop je gewoon wat . Derk, dat komt omdat de slaplantjes te warm en op een plek met te weinig licht staan. Zaai opnieuw maar zet ze na opkomst op een koele en . Slappe slaplantjes nog te redden? Sla plantjes gratis op te halen jun.


Sla, bij hoeveel blaadjes verspenen? Al onze slaplantjes zitten in een perspot (geperst blokje potgrond) van uitstekende kwaliteit.

Zo hebben ze sterke en gezonde wortels en ben je zeker van een . Mijn sla plantjes zijn klaar om te planten in de serre. Weten wanneer en hoe je welke groenten of kruiden in je moestuin kan zaaien of planten? Sla verdwenen posts apr. Help men jonge slaplantjes posts mrt.


Sla in bak verbouwen posts aug. Een aangename temperatuur in de zaaitent, de eerste slaplantjes zijn gezet. Welke groenteplantjes wel? Groeit ook goed met kouder weer en heeft malse geelgroene kroppen.


Slaplantjes bij het klimrek. Zonder kas wordt de oogst met een maand verlaat, omdat we pas kunnen planten vanaf . Vermijd water van bovenaf of opspattend water op je slaplanten. Een goede tip : Breng een laagje geteerde compost aan tussen je slaplanten , . Verspeende slaplantjes in de moestuin.


Dit wortelstelsel heeft moeite om de ontwikkeling van de krop bij te houden. Romeinse slaplanten koop je online bij moestuinenbloem.

Romeinse- of bindsla is een variant die recht omhoog groeit. Hij is vooral populair in zuiderse . Dit water bevat bovendien een uitgelezen melange van voedingsstoffen voor een optimale groei van de slaplantjes. Daardoor is deze wijze van telen niet alleen . Bekijk alle advertenties van.


Vergelijkbare advertenties. Onder slaplanten komt de plantenziekte nerfrot voor. Deze ziekte uit zich in de nerf van de sla.


Nerfrot wordt veroorzaakt door bacteriĆ«n van het geslacht . Het verspenen kan van het ogenblik dat de slaplantjes ongeveer vijf centimeter groot zijn, ongeveer drie weken na het zaaien. De slaplantjes moeten minstens . Vele verschillende soorten beschikbaar. Ondanks de naam slaplantje heeft dit plantje met de sla die wij als groente eten, niets uit te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts