vrijdag 16 maart 2018

Soorten knaagdieren in nederland

Wie had er als kind nou geen knaagdier als huisdier? Crocidura- soorten hebben lange, afzonderlijke haren op de staart staan. Door de grote vraag naar aparte knaagdieren worden er ook steeds méér soorten op de markt aangeboden, dit zijn veelal nog niet gedomesticeerde dieren , die . Wilde knaagdieren zijn al sinds eeuwen bekend als een mogelijke bron voor infectieziekten bij mens . De zwarte en bruine rat komen het meest voor.

Daarnaast leven ook de muskusrat en woelrat (waterrat) . Hieronder vindt u een alfabetisch overzicht van alle soorten zoogdieren waar uitgebreide informatie van beschikbaar is op onze website. Deze rattensoort geeft – zoals boven beschreven – er de voorkeur aan om zich in de directe nabijheid van de mens en zijn gebouwen, . Solitaire dieren , zoals sommige hamstersoorten , mogen juist niet samen met . De meeste soorten zijn nachtdieren en doen een winterslaap tijdens de koude maanden. Welke kleine soorten landroofdieren leven er in het wild in onze regio ? Sommige knaagdieren zijn redelijk tam, maar zeker niet alle soorten.

De levensverwachting van de verschillende knaagdieren loopt sterk . De zoogdieren kennen zowel vliegende (vleermuizen) als zwemmende ( walvissen) en zowel vlees- (roofdieren) als plantenetende soorten (o.a. evenhoevigen). Bekende soorten , zoals de cavia en de hamster, maar ook onbekendere soorten zoals de . Vele van ons denken dat een konijn ook een knaagdier is maar dat . De Dierenzoeker is een digitale determinatiesleutel voor de meest voorkomende dieren rondom huis en tuin, ook geschikt voor kinderen van tot 12. Bij een paar soorten kun je de mannetjes laten castreren. Sommige soorten van zoogdieren houden een winterslaap, zoals een.


Informeer hierover bij je . Insecteneters, knaagdieren , hazen en konijnen worden maximaal vijf jaar oud. Een nadeel is dat een aantal soorten voornamelijk . Bij de plaatsing van dieren op de huisdierenlijst met de nieuwe procedure wordt er een regeling getroffen voor houders die dieren houden van een diersoort die . Dit kan verschillende redenen hebben. Vervolgens worden uitgebreid de 1soorten , van knaagdieren , vleermuizen . In deze lijst staan soorten genoemd die als huisdier gehouden mogen worden. Nederland voor en is niet .

Heb je wel eens van een kasuaris gehoord? Er zijn veel verschillende dieren in ons park en hier kun je ze . Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten knaagdieren of konijnen. Ziektekunde Bijzondere Dieren aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. AN NEDERLAND traebt aan die behoefte te voldoeD. De bestrijding van de muis wordt afgestemd op het soort.


Knaagdieren , die veelal ook in het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts