donderdag 29 maart 2018

Hoe wordt een ei bevrucht

Nadat de kip het bevruchte ei heeft geleg wordt het ei in een broedmachine verder uitgebroed. Over de schaal doet de kip het langst, maar liefst uur! De voorkant van het ei wordt puntig en de achterkant kant stomp.


Deze vindt plaats ongeveer dag voor het uiteindelijk gelegd . Het ei van de kip moet eerst bevrucht worden door de haan. Ongeveer van de eieren wordt bevrucht door de haan.

Dit wil zeggen dat wanneer een kip 10 . Omdat haar kam minder opvalt, wordt je kip tijdens het broeden minder snel opgemerkt. Hoe gaat dat in zijn werk? Een haan treedt een hen, en als hij raak schiet is het eitje bevrucht. De eerste keren wordt gemiddeld ongeveer ml sperma. In Nederland echter wordt de naam kip veelal gebruikt voor de soort als geheel,.


Toch komen er uit de eieren in de supermarkt niet ineens kuikentjes gekropen. In een mum van tijd wordt de dooier voorzien van eiwit en twee dunne . Als een ei bevrucht is, kan daar een kuikentje uitkomen als het ei wordt uitgebroed.

Het eitje is maar twaalf uur lang echt vruchtbaar. Soms gaat er tijdens de innesteling iets mis en wordt de bevruchte eicel afgestoten. Je kunt de eieren laten liggen en als het vrouwtje broeds wordt , . In de periode daarna wordt het ei volgepompt met water en zouten. Want pas als de eicel van de kip bevrucht is door een zaadcel van de . Vlak nadat de leghennen zijn geboren, wordt gekeken naar het geslacht.


Op dit moment wordt het kuiken nog steeds een embryo genoemd omdat het nog niet volledig ontwikkeld is en nog . En nog belangrijker: was dit ei bevrucht ? Je zou eens kunnen kijken of je hier wat wijzer van wordt , zit op het werk dus geen tijd om. Kijk maar eens naar de opbouw op die pagina, van hoe een eitje er uit ziet. In welke fase van de eivorming kan een ei bevrucht worden - en hoe lang duurt het dan nog vooraleer het gelegd wordt ? Maar de kans op bevruchting is het grootst net na de eisprong. De kalk van de schaal wordt door het embryo en later door het jonge.


Zoek eens op hoe men er voor kan zorgen dat de kippen eieren leggen met een . Om eerder te weten te komen of de broedeieren bevrucht zijn kun je de eieren. Is het eronder volledig zwart dan is het ei bevrucht , is het licht en kunnen we er. Het ei wordt geleidelijk gevormd gedurende een periode van ongeveer uur. De klodder eigeel zakt naar de eileider, een lange spiraalvormige buis waarin het ei continu wordt gedraaid en kan worden bevrucht.


Nu uiteraard niet meer, dus hoe lang kan ze nog bevruchte eieren leggen of.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts