vrijdag 16 maart 2018

Spitsmuis in huis

Alle spitsmuissoorten komen wel eens in huis voor maar de huisspitsmuis relatief vaker dan de andere. Spitsmuizen zijn nuttig, dus niet bestrijden maar weren. Hoewel het nuttige diertjes zijn, hebben we ze.


De ( huis ) spitsmuizen leven in tuinen en groene (ruige) omgevingen rondom . De spitsmuis leeft vooral buitenshuis maar komt bij koude naar binnen. Kenmerkend hierbij is dat de ( huis ) spitsmuis veel geluid maakt in vergelijking met andere muizen.

Ze veroorzaken een piepen fluitend en tjilpend geluid. De familie omvat 3verschillende soorten in . De huisspitsmuis (Crocidura russula) is een insectenetend zoogdier in de familie van spitsmuizen. Hij komt geregeld bij menselijke nederzettingen voor, waar . Je huis of bedrijf muisvrij. Een veldmuis leeft in het vel een bosmuis in het bos en de huismuis in huis.


Dat zou nog eens een overzichtelijke realiteit zijn. Daarnaast hebben ze niet de kraalogen die huis – en bosmuizen hebben.

Stank in huis is regelmatig toe te wijden aan muizen of ratten in huis. Ook spitsmuizen zijn een welbekend probleem door de stank die ze kunnen . Als u spitsmuizen in huis heeft, heeft het uitleggen van bestrijdingsmiddelen . Algemeen Alhoewel spitsmuizen uiterlijk wel wat van de huismuis (Mus musculus Linnaeus) weghebben, zijn zij er totaal niet aan verwant. Er zitten dikke spitsmuizen op de zolder, ik hoor ze tot in mijn bed.


En dat levert een verschrikkelijke stank op in huis. Een paar simpele maatregelen zijn meestal voldoende om muizen in huis te voorkomen. Wij behandelen hier de Huisspitsmuis het meest voorkomend.


De aanwezigheid van spitsmuizen in huis wordt vaak verraden door de stank die zij veroorzaken. Het is een typische indringende zure geur (muskusgeur) die . Omdat hij net als de andere spitsmuizen per dag zoveel voedsel nodig heeft als zijn. Met een wijd opengesperde bek dreigt de spitsmuis naar zijn concurent.


Zij heeft in hare zeden veel overeenkomst met de gewone Spitsmuis. Men kan deze Spitsmuis onder de inhcemsche. Tastzin en reuk zijn eveneens goed ontwikkeld.


De ogen zijn klein en van weinig betekenis. Egels, waartoe behoort de gewone egel.

De meest voorkomende hiervan is de huisspitsmuis, die een lekker warm plekje in uw huis zal zoeken . Niet verwant met de overige. Soms in huis , maar knagen nergens aan (insecteneters) . De muizen die zich binnenshuis nestelen zijn de huismuis en als er zich in uw huis voldoende insecten bevinden, ook de spitsmuis. De veldmuis of bosmuis kan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts