dinsdag 20 maart 2018

Lakenvelder koe

De lakenvelder is een runderras dat vooral herkenbaar is aan de witte band. Het is namelijk een ras dat al eeuwen in Nederland voorkomt en waar al . Heb je zelf koeien en heb je hier een vraag over? Vereniging telt groeiend aantal leden.


Koop of Verkoop lakenvelder op Marktplaats. Te koop: drachtige lakenvelder koe met vaars kalf !

Interesse in fokken met lakenvelder ? Maak kennis met de nieuwste lakenvelderstier van CRV: Gerrit. De koeien zijn erg sterk, zelden ziek en erg snel drachtig. Lakenvelder Soort: Runderras ( koe ). Het inseminatiegetal ligt nog niet op de anderhalve inseminatie per dracht. STAMBOEK FOKBEDRIJF van dit OUD - HOLLANDSE veeras.


Maar dit is niet onomstotelijk vastgesteld. Bedrijfstak staat er niet tussen. Vanuit deze filosofie werd de grootmoeder van Alwin, Alie, .

Behalve deze witte ban . Bij een koe een keer per jaar de hoeven bekapt worden? Een koe als pronkstuk: zo kan je een lakenvelder wel noemen. Het koeienras valt op door een witte band rond de romp.


De melkveehouder moet de lakenvelders. Eeuwenlang stonden Blaarkoppen massaal in de polders rond Leiden, als leveranciers voor de Leidse kaas. Fokkerij van het lakenvelder rund. Ram houdt met zijn vrouw Tessa lakenvelders en blaarkoppen. Vraag een kind om een Hollandse koe uit te tekenen, en je krijgt een plaatje van.


Bekijk in deze special de zeldzame koeien die de dupe worden van het. Groninger blaarkoppen in de . Mijn pins zijn van onze eigen veestapel. See more ideas about Cows, Dutch and . Er zijn al veel afstammelingen geboren . Dat een koe een drieling krijgt is al bijzonder.


De geschiedenis van de lakenvelder koe gaat terug naar de middeleeuwen. Het oudste schilderij waarop het runderras wordt geportretteerd stamt uit de 15e .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts