dinsdag 13 maart 2018

Stekken klimhortensia

De zomer en met name de julimaand is een ideale periode voor het nemen van zomerstekken. De jonge scheuten van vele planten zijn reeds mooi ontwikkeld . De hortensia is jaarrond te stekken , al wortelen de stekken in de zomerperiode het makkelijkst. Snij een stuk stengel vlak onder een oog af met een . In dit artikel uit de serie tuinplanten alles over de Klimhortensia , de prachtige klimplant.


Er zijn drie methodes die ik zelf toepas: zaaien, stekken en afleggen.

Hoe stek ik een hortensia. Ze bloeien jaar na jaar en kunnen elke tuin voorzien . Gelukkig is een hortensia ontzettend makkelijk te stekken (juli, augustus, september). Zet dan je stekken in stekgrond en duw ze stevig aan. Wist je dat je de hortensia makkelijk zelf kunt stekken ? Stekken van Hortensia (Hydrangea macrophylla) : midden Juni tot eind September. De beste stekperiode is van juni tot september.


Hielstekken wortelen heel . De klimhortensia is inheems in delen van Japan en.

Je kunt de plant ook afleggen, om stekken te krijgen zonder er verder naar. Selecteer een lage tak aan de hortensia , die al bijna contact maakt met de grond. In de plantenfamilie van de hortensia (Hydrangea) treft men verschillende planten aan. Nadat de stekken enkele weken op een beschaduwde plaats hebben . Stekken : In de zomer (juli tot september) nemen we kruidachtige ste. Gebruik het snoeiafval om stekken te maken voor nieuwe planten.


Weet iemand wat dit voor beestje is, die in de knoppen van mijn klimhortensia woont? En hoe kan ik dit bestrijden (en is dat nodig?) Bericht Calijn R. Als je een hortensia verplaatsen wilt kun je dat doen in de lente. Lees hoe je een hortensia verplanten, verpotten of delen kunt. Koop of Verkoop hortensia op Marktplaats. Het onderstaande stappenplan helpt je . De Hydrangea Petiolaris met als Nederlandse naam Klimhortensia i. De Hortensia is te vermeerderen door middel van het stekken van kopstekken in verse potgrond.


Na verloop van tijd zullen deze gaan wortelen en uiteindelijk . De Klimhortensia behoort tot het geslacht Hortensia insecten naar de bloeiwijze moeten leiden en worden. Dat de hydrangea in onze gewesten beter bekend staat als hortensia is te wijten. Zoek een mooie stengel op en snijd deze vlak onder een oog .

Neem een stengel en snijd deze af met een scherp mes vlak onder het oog. Spring naar Stekken - Men kan de hortensia zelf stekken onder glas. Deze Hortensia is mooi als solitair, in de border, of als vakbeplanting.


Eigenlijk tot mijn verbazing begonnen deze houten stekken al vrij snel uit te lopen, veel . In deze video ontdek je nieuwe trucs voor het creĆ«ren van super vruchtbare aarde, voor een lange levensduur van je planten. Door kristallen te extraheren die .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts