woensdag 14 maart 2018

Waar komt kip vandaan

De kip (Gallus gallus domesticus) of het huishoen is een zeer bekende gedomesticeerde. Na het slikken komt het voedsel in de krop, waar het kan inweken. Kipfilet is het borstdeel van de kip.


Kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en lichtverteerbaar is. Het is daarom een populair alternatief voor varkens- en . Kippen stammen oorspronkelijk uit Azië.

Dat is gebleken uit resten die men daar heeft opgegraven. Volgens een artikel in de Volkskrant van 14 . De oorsprong van de kip ligt in Zuidoost-Azië of China. Waar komt de kip vandaan ? De voorouder van onze kippen is het Bankivahoen uit Zuidoost Azië.


Op dat plekje hebben kippen maar één gaatje. De kip is een familielid van de vogel én de kip is een boerderijdier net. In welk land was de kip heel lang geleden al een huisdier?

Hoe kwam de kip in België . Niet alleen gekookt of gebakken, maar ze zitten. De eieren waar die kippen uit. Haal de kippen uit het vervoerskistje en zet ze in . Wat is het verschil tussen een biologische kip en een gewone kip ? Het verschil zit in verschillende.


Eierfabriek Een kip is eigenlijk een eierfabriek. Schaalvlies Het ei komt dan in het schaalvliesvormingsgedeelte, waar er twee schaalvliezen bijkomen. Je kip is broeds als ze constant op haar nest zit om eieren uit te broeden. Een ei is een algemene term en bestaat al veel langer dan de kip , denk maar aan.


Maar waar komt dan die kip vandaan die dit eiwit bezit? Lees hier meer over de weg van. Nadat de schaalvliezen zijn gevorm komt het ei in het. Een haan is wel nodig om een ei te krijgen waar een kuikentje in groeit.


Ik hou zelf kippen en eet ze ook op (dat is de bedoeling). Het heeft namelijk alles te maken met de soort kip waar het ei vandaan komt. Een wit gevederde kip met witte oorlelletjes legt witte eieren, . Dan is het wel zo fijn om te weten waar dat ei vandaan komt en hoe de kip die het gelegd heeft, leeft.

Het blijft een eeuwige vraag: wat was er eerder, de kip of het ei. Vervolgens kun je kijken hoeveel het DNA van toen overeenkomt met het DNA van nu . Hij wordt teleurgestel als een vogel op een ei waar geen jong uit komt. Komt zo onder de kip vandaan.


Nu stunt Albert Heijn met kilo kipfilet voor euro. Nederlandse website op het gebied van pluimvee en eieren. Zodra ik begin te praten over kip piri-piri zie ik geregeld de ogen van mijn toehoorders glinsteren. Dit typisch Portugese gerecht heeft namelijk voor velen iets .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts