maandag 16 oktober 2017

Nieuw ingezaaid gras maaien

Een nieuw aangelegd gazon vraagt speciale aandacht. Lees wanneer u het gazon het best kunt maaien en verzorgen. Lees alle tips voor een groen gazon. Aangeraden wordt om het gras pas voor de eerste keer te maaien als.


Bij een nieuw gezaaid gazon mag er pas voor een eerste keer gemaaid . Het nieuw gazon kan worden ingezaaid of je maakt gebruik van kant en.

Nadat je de oude graszoden hebt verwijderd kan je kiezen voor twee mogelijkheden. Nadat u het gazon heeft ingezaaid , wilt u dat de graszaden gaan ontkiemen. Het gras maaien zorgt ervoor dat het gras de juiste lengte krijgt, maar ook dat het gras. Onder uitstoelen wordt verstaan het aanmaken van nieuwe grassprieten. De messen van de maaier moeten scherp zijn, om rafelige randen of zelfs het . Ook bij pas ingezaaid gazon is maaien belangrijk.


Maait u eerst alleen de topjes af. Regelmatig het gras maaien bevordert de wortelgroei van de plant.

Het ingezaaide gras komt niet op , hoe komt dit? Tijdens het maaien kunt u hierover de wieltjes van de maaier laten lopen zodat u de grasmat gelijk maait met de bestrating. Begin september werd er bij ons gras gezaaid , 20a. Hey :-) Wij hebben deze week onze tuin laten heraanleggen ( nieuw terras en nieuwe gazon). Dat onkruid is typisch in pas gezaaid gras : melganzevoet.


Als u onder het groeipunt van de grassoort maait wordt de groei van nieuwe. Geef de nieuwe ingezaaide plekken voorzichtig water zodat ze blijven liggen. Maar hoe en wanneer kun je nou het beste gras maaien ? Als je net een nieuw gazon hebt aangeleg mag je het gras voor het eerst maaien. Wellicht moet de nieuwe grasmat overleven onder zware schaduw.


De eerste keer gras maaien kan vaak pas na twee maanden. Veel gazons worden ingezaaid met engels raaigras. In deze video bespreekt Peter van Straalen hoe een pas ingezaaid gazon. Wanneer moet ik na inzaai voor de eerste keer maaien ? Doorzaaien is de bestaande grasmat voorzien van nieuw gras. Na twee maanden mag het gras steeds iets korter gemaaid worden.


Gaat je gras zaaien voor een nieuw tuin of gazon? Na twee weken gaat het graszaad pas wortelen en vanaf dat moment ligt het dus vast in uw gazon.

Het is de bedoeling dat u ongeveer een keer per week uw gras maait , tot een lengte. Volg deze stappen en jou nieuw gazon wordt een succes! Een gazon mag ingezaaid worden vanaf maart - april (nachtvorst brengt geen schade toe aan pas ingezaaide gazons) tot en.


Een ingezaaid gazon heeft overigens een veel langere levensduur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts