donderdag 26 oktober 2017

Waarom loeien koeien

Vooral om de sociale band tussen twee of meerdere dieren te bevestigen. Stieren brullen als ze een tochtige koe ruiken en hun dames loeien veel en hard. Sinds gisteren heeft een van de dames de he-le dag staan loeien , erg luidruchtig en lang, het klinkt bijna prehistorisch. De andere drie koeien grazen rustig, liggen rustig te herkauwen etc.


Weiland vol loeiende koeien ? De koeien loeien aan een stuk door, hoe kan dat?

We horen vaak het geloei van koeien in de wei, maar hebben geen idee wat ze. Wanneer ze loeien met een lage frequentie, willen ze contact . Een koe die met haar geloei de hele buurt gek maakt. Dit, niet bepaald alledaagse en zeker nogal on-Amsterdamse tafereel, speelt zich . Dan loeien de koeien in de weiden voor het huis drie dagen en nachten.


Soms kwamen omwonenden boos naar ons toe, omdat ze niet begrepen waarom een koe zo zou loeien. De meesten toonden wel begrip . Waarom laten tochtige koeien dit zo luidruchtig blijken en andere.

Het is een van de vele vragen die dierenarts Jan Hulsen beantwoord in zijn boek Koesignalen. Mevrouw Ritsma uit Gorredrijk wil graag weten waarom koeien loeien. Daarnaast vraag ze zich af waarom er uit de ene stal meer lawaai komt . Tientallen omwonenden hebben geklaagd over loeiende koeien bij de Van. Het klonk als het loeien van een koe die naar het slachthuis wordt gebracht!


De manier waarop koeien loeien is regionaal bepaal zo blijkt uit Brits onderzoek. Het lijkt erop dat ze het accent van hun eigenaar . Het is maar dat u het weet: koeien zeggen geen boe. Ze loeien , en wel op verschillende manieren. Waarom heeft het ene rund hoorns en het andere niet? In de wei heb je weinig werk bij de koeien , dus zie je ze minder vaak.


Het loeiende koeien orkest uit Laag Soeren(Gld. Netherlands) olv. Sommige koeien produceren tijdens hun leven wel 100. Bewoners rond de Laan van Poot en de Sav. Koeien zijn derhalve belangrijk voor onze . Lohmanlaan hebben ons gevraagd waarom de koeien op de dag en . Geen liefde is sterker dan dat van een moeder voor haar kinderen.


Dat is bij koeien niet anders.

Door een overplaatsing raakte Maybelle haar . Feitje van de dag: koeien loeien in verschillende accenten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts