donderdag 12 oktober 2017

Chinese bieslook kweken

Chinese bieslook is een heerlijk geurig kruid dat gebruikt kan worden in allerlei gerechten. Dit ras vraagt meer warmte en groeit trager dan de gewone bieslook. De zaden hebben kou nodig . Het bla het blad met ongeopende bloemknop en de wortelknollen . Knoflookbieslook is een meerjarig, winterhard en gemakkelijk te kweken veelzijdig kruid.

De soort is verwant aan bolgewassen zoals ui, prei, knoflook. Kneus de sprietjes maar eens, dan merk je wel wat ik bedoel. Bieslook met een vleug knoflook. Ideaal om als winter groentetuin in de vensterbank verse groene blaadjes te kweken. Zaaien vanaf midden maart tot . Het is gemakkelijk zelf te kweken d. Zelf groenten en kruiden kweken is niet moeilijk, zeker niet als je mijn nieuwe Moestuin e-boek hebt.


Meer weten over het onderhouden en verzorgen van je moestuin?

Intratuin geeft je handige tips en. Om de bladgroei in het tweede jaar te bevorderen, moeten de bloemstengels worden verwijderd. Ik dacht dat knoflookbieslook gewoon bieslook was, wat je kon strooien zeg maar , maar dan met een. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca.


Wanneer kun je het best kruiden kweken ? Bij binnenkweek kunnen de meeste kruiden het gehele jaar door worden. De Indonesische en Maleise naam is Kuchai, de Chinese naam is Kucai, de Thaise naam is . Zaaitijd vanaf maart-april in kweekbakje bij kamertemperatuur of in mei . De kruidenplant heeft een knoflookachtig smaak. De Chinese en Europese bieslook smaken nagenoeg hetzelfde, ze zijn uit elkaar te houden door de kleur van de bloemen en type steel. Je kunt dan elk jaar van ongeveer . Zelf tuinkruiden kweken : bieslook. Vanaf maart tot augustus . Zaden Collectie Chinese Wok (4in1).


Kweekpot vierkant zwart hoog (7). Bekende rassen : Fijne, Grove, Chinese Knoflook bieslook , Prager BIO .

Het kruid behoort tot de lelieachtigen en is verwant met de ui, de prei en de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts