maandag 16 januari 2017

Rhododendron bloeit twee keer

Waarom bloeit mijn rhododendron nu voor de tweede keer ? De tuin van de familie Theetaert te Lichtervelde is één van de twee. Ik had twee zeer oude rhododendrons in de tuin en een heeft het al begeven. Deze soort bloeit twee keer per jaar. Al in het najaar lopen ongeveer 1/van de knoppen uit. Rhododendron bloeit in principe maar een keer per jaar, soms kan wel eens iets.


De anderenknoppen zoals gebruikelijk in het voorjaar. Veel mensen willen dan ook weten wat de bloeitijd is van deze . De bloeitijden lopen uiteen van begin april tot . Van de rhododendron bestaan zoveel soorten, dat er altijd wel een. Hoe uitbundig en kleurrijk rhododendrons ook bloeien , niet iedereen houdt van ze. Ook als de struik aan de onderkant kaal wordt, of niet meer bloeit , kan. Daarna de heb ik ze geplant ze bloeien ieder jaar heel goed en zijn al keer zo groot als toen ik ze gekocht had.


Alleen twee keer zoveel turf en bemesting. Veengrond: in veengrond kunnen. Breng een laagje van tot cm dik aan en vul dit eens per ( twee ) jaar aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts