donderdag 12 januari 2017

Boerenwormkruid zaaien

Inheems en voor de liefhebbers een gewillige plant. Doet het heel goed aan de vijver of in een border met een natuurlijke uitstraling. De zaden kiemen snel, gelijkmatig vochtig houden (niet nat) bij ± 20̊C. Het zaad slechts dun afdekken en licht aandrukken.


Het is iets moois en de start van een nieuw maar kwetsbaar en onzeker begin.

Verse kiemen moeten tegenwoordig tegen heel wat kunnen . Specifieke zaai -instructies: Dit zaad kiemt snel als het gelijkmatig vochtig blijft ( niet te nat!) bij een temperatuur van °C. Boerenwormkruid (Tanacetum vulgare) is een sterke, overblijvende plant. De plant is sterk geuren met een heel specifieke geur. Iedere tuinier zal je aanraden om boerenwormkruid in je moestuin te zaaien. De Meisjes zochten het uit.


Je kan het zaad gewoon terplaatse uitstrooien, maar gecontroleerd zaaien op . BOERENWORMKRUID - TANACETUM BALSAMITA - st.

Het heeft deze naam waarschijnlijk te danken . Vermeerderen: Scheuren en zaaien. Om het huis vlo- en motvrij te houden werd het veel in huis gestrooid. Het zaaien kan je op verschillende manieren doen bv als je weide hebt . Zakjes zaad zijn gewoon te koop.


Zaaien van maart tot juli. Je kan het kruid zaaien in het voorjaar of de wortels splitsen in het najaar. Poeder van boerenwormkruid mee zaaien om aantasting te voorkomen. Regelmatig met brandnetelaftreksel spuiten als de planten nog jong zijn.


Groenmoes praktijkgids voor de moestuin. Dek de zaden toe met een laagje grond en doe er (vlies)doek overheen. Na de eerste groei verspenen. Je kunt in juli, augustus en september gerust nog zaaien.


Laat 3gram vers geplukt boerenwormkruid. Dit houdt in, dat men kan zaaien in de periode nadat het zaad van nature gerijpt is. Ik heb het vorig jaar ook gedaan met duizendblad en boerenwormkruid die ik in het wild had verzameld.

Valt nog even af te wachten of dat is . Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen. Ze heeft een voorkeur voor bodems die af en toe vochtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts