dinsdag 24 januari 2017

Biodiversiteit

Stel je eens voor dat er alleen maar muggen op aarde zouden zijn. Hoe zou de wereld er dan uitzien? Biodiversiteit is een term die we gebruiken om de rijkdom van de natuur aan te duiden.


Onder biodiversiteit verstaan we de variatie aan ecosystemen (natuurlijk kapitaal ), soorten en genen in de wereld of in een bepaalde habitat. Dus biodiversiteit gaat over de .

Het schip de Stad Amsterdam heeft acht maanden lang een bijzondere reis gemaakt. Het gaat om de planten, dieren en schimmels en ook . Maar biodiversiteit is voor veel . Diversiteit betekent verscheidenheid. Helaas is het slecht gesteld met de biodiversiteit van onze aarde. De Brabantse Milieufederatie werkt aan behoud en verbetering van de biodiversiteit in Brabant.


Brussel is een groene stad.

Bossen en wouden, parken en groene ruimten, privétuinen, landbouwgronden, braaklan speelterreinen en . Deze issuepaper beschrijft de be- leggingscriteria voor biodiversiteit die de ASN Bank. Voordat we die vraag beantwoorden, eerst een andere vraag. Het doel van deze flashanimatie is het aantonen van de vitale rol die de biodiversiteit speelt in het behoud van een ecologisch evenwicht, zowel voor de planeet . In Drenthe vinden we die vooral terug . Voor projecten die de biodiversiteit in Brabant verbeteren en het leefgebied van bedreigde dieren en planten versterken.


Deze vraag heeft de laatste decennia geleid tot veel onderzoek naar het ontstaan en het behoud van biodiversiteit en de betekenis die biodiversiteit heeft voor . De klimaatveranderingen zetten de biodiversiteit verder onder druk: de inheemse soorten hebben de keuze tussen zich aanpassen of migreren en. Op deze pagina vindt u uitleg en cijfers over autochtone, inheemse en uitheemse planten en het belang van biodiversiteit voor onze natuur. De aarde krioelt van het leven: die grote verscheidenheid aan planten, dieren en micro-organismen wordt biodiversiteit genoemd. Met behulp van allerlei interactieve spelletjes wordt op deze website het begrip biodiversiteit uitgelegd.


Samen werken aan biodiversiteit. Wat is de betekenis van biodiversiteit ? De natuur en de daarbij horende biodiversiteit zijn ook essentieel voor het voortbestaan van de mens. Als we de biodiversiteit nu goed beschermen, kunnen we .

Deze Green Deal moet de biodiversiteit op bedrijventerreinen verhogen en het draagvlak ervoor versterken. Aandacht voor biodiversiteit kan bedrijven namelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts