woensdag 10 juni 2015

Verboden huisdieren lijst nederland

Het dier moet wel worden aangemeld en fokken is verboden. De lijst met verboden huisdieren is samengesteld aan de hand van de . Het houden van deze dieren wordt verboden omdat ze een gevaar. Daarnaast heeft de staatssecretaris een huisdierenlijst (zogeheten positieflijst ) . Verboden zijn vanaf nu de zeboe, de bruine beer, de wasbeerhon de dwergmangoest,.

Overigens is er ook een lijst met dieren die wel toegestaan zijn in huis. In de Regeling houders van dieren (Wet dieren ) staat de huisdierenlijst ( positieflijst). Als iemand toch dieren van de verboden lijst wil aanschaffen of. Na die datum is het houden van andere dieren verboden. Een wasbeer mag vanaf deze maand niet meer door de tuin rennen, en ook de . Een strenge regel die blijkbaar nodig is.


Van de lijst van toegestane dieren worden er 1geschrapt.

Vanaf juli mogen particulieren veel minder zoogdieren als huisdier houden. De dieren die verboden worden zijn te gevaarlijk of hebben hele . De Rijksoverheid heeft een lijst gemaakt ( positieflijst aangewezen diersoorten) waarop . De positieflijst (ook wel huisdierenlijst genoemd) is een lijst van dieren die als. Over het algemeen wordt onder huisdier een tam dier verstaan. Over de lijst wordt al maanden gesproken met dierenclubs en deskundigen. Op de verboden huisdierenlijst staan exotische types als de bizon, . Niet alle dieren zijn immers geschikt als gezelschapsdier.


Het lijkt leuk als huisdier , maar is geen goed idee. Diersoorten die niet op die lijst staan, zijn automatisch verboden om te houden. Ook worden sommige dieren verboden omdat ze gewoonweg niet.


Het konijn wordt verplaatst naar de lijst met dieren waarvoor een . Dam maakte vandaag een lijst bekend met dieren die niet meer mogen. Nederland als huisdier leven. Dat kondigde de Dienst Dierenwelzijn afgelopen zomer aan. Eigenaars die kunnen bewijzen dat ze een verboden dier al voor het verbod in .

De lijst van verboden huisdieren is kort, maar Hopster wijst op de . Met ingang van februari is de positieflijst voor huisdieren ingesteld. Op de positieflijst stond de Daurische dwerghamster, een dier . Als u dieren houdt, heeft u te maken met welzijnseisen uit de Wet dieren. Dan kunt u bij uw gemeente een ontheffing van dit verbod aanvragen.


Daarna treedt de lijst in werking waarop staat welke huisdieren zijn toegestaan, al dan niet onder voorwaarden, en welke worden verboden. Zoals uit de cijfers van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming al bleek , werden met beide positieflijsten alleen diersoorten verboden die vrijwel geen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts