vrijdag 19 juni 2015

Boktor foto

Boktorren hebben als volwassen kever (imago) een langwerpig lichaam en sprieterige poten. Ze zijn vaak mooi gekleurd. Wat ze vrijwel altijd onderscheidt van . Ten eerste kunt u de Huisboktor zelf zien en dus kijken of u deze kunt herkennen.


Aziatische boktorren komen oorspronkelijk voor in China en Korea. De boktorren waren in deze gevallen meegekomen met uit AziĆ« .

Met deze soortzoeker kun je alle soorten boktorren (Cerambycidae) van Nederland determineren. Dat wil zeggen dat de larven in niets lijken op . In Nederland zijn vooral de huisboktor en veranderlijke boktor bekend. Boktor gezien, maar je weet niet welke soort? Wanneer u constateert dat u boktor in huis hebt dan is het zaak om snel te.


Ik lees dat houtwormen kleine gaatjes maken, boktorren grotere gaten. Vrouwtje gewone smalboktor (Stictoleptura rubra) ( foto : Ed Colijn). Boktorren zijn relatief grote insecten met zowel opvallend gekleurde als .

De tor op de getoonde foto heeft een dunner lijf en geen witte vlekken. Foto : Teodoor Heijerman). De veranderlijke boktor heeft zijn naam te danken aan het feit dat de kleur van de dekschilden per boktor kan verschillen. Familie Boktorren (Cerambycidae).


Niet in de tuin, maar in de duinen ongeveer km van ons huis. Hij lijkt klein op de foto , maar anders . Profielfoto van moulbe. Heb je foto `s ook bekeken. De boktor , bewoners van monumentale panden zijn ze liever kwijt dan rijk maar op je fietsstuur ziet hij er best vriendelijk uit.


Lees meer in de krant van vrijdag, Balen van de boktor. Meld je gratis aan en ontwikkel jezelf als fotograaf. Deze prachtige boktor ontdekte ik in een natuurgebiedje bij Devente, toen ik daar met vrienden rondliep.


Jaap Oosterhuis maakte de mooie foto. Het nest van een boktor ( foto : Hans Vlamings). Een parasolzwam (foto: Rozemarijn Krijgsheld).


Al snel was duidelijk dat we het in de richting van de boktorren moesten zoeken. Gezien de korte sprieten, het halsschild met .

Via het museum Naturalis kwam de foto bij de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) terecht. Berichten over boktor geschreven door Sandra dieLimburgse. Doordat de boktor zich graag .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts