woensdag 24 juni 2015

Niet giftige planten voor vogels

Beplanting voor de voliere. Hier vind je de wel en niet giftige beplanting voor in de voliere. Buiten de beplanting informatie over veel voliere vogels. Lijst met giftige en niet - giftige planten voor vogels.


Er wordt mij regelmatig gevraagd of bepaalde planten giftig zijn voor onze volière- en huiskamervogels. Kring van volière vogelhouders.

We hebben geprobeerd hier een overzicht te plaatsen van planten en struiken waar uw vogel wel en beslist niet mee in . Hieronder een lijst met bomen en planten welke niet giftig zijn. Let er op dat je geen takken gebruikt van bespoten bomen of bomen die langs een drukke weg . Paris quadrifolia hele plant giftig , behalve vruchtvlees engbloem. Lonicera nigra giftig ,voor vogels niet giftig kerstroos . Maar onze (vaak van origine tropische) vogels kunnen er niet tegen.


Vaak zijn de bessen of schors van de plant giftig. Bij de keuze van de planten moet er op gelet worden dat deze tegen een stootje kunnen en dat ze niet giftig zijn voor de vogels. Een aantal vogels , waaronder .

Of je er kan planten inzetten hangt af van de soort van vogels die erin zitten. Nu wil ik dus zorgen dat ze niet aan giftige planten gaan knabbelen en wat vervangen voor parkietjes veilige planten. Ik heb nu wat kattengras . Gehele plant zeer giftig , alleen de bladen niet giftig. Dat betekent dus consequent de vogels leren dat ze NOOIT op de planten mogen komen . Ik zal proberen een lijst te maken van niet giftige kamerplanten.


Voor vogels kan de Ficus afhankelijk van de plant in meer of mindere mate . Ken je een plantensoort niet of weet je niet zeker of deze giftig is, geef deze dan NIET aan de vogel. Als de vogel een giftige plant heeft . Deze lijst met giftige planten en bomen is niet compleet. Daphne mezereum (peperboompje): alle dieren, vogels eten bessen. Vogelvriendelijke planten , bomen en hagen.


Verder moet je de volière zo plaatsen dat je de vogels optimaal kan. Zet de juiste planten in uw Volière. Natuurlijk zijn dit gemakkelijke planten en de vogels kunnen er be-.


Het is niet verstandig om ze van welke kamerplant dan ook te laten snoepen, want van vele kamerplanten is niet bekend of ze giftig zijn voor vogels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts