vrijdag 19 juni 2015

Biologische landbouw

De biologische landbouw gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen, . Wat is biologische landbouw? Omvang van de biologische. Het e-loket van het Departement Landbouw en Visserij blijft groeien.


Biologisch heeft internationaal vier kernwaarden.

Omdat data een steeds belangrijkere rol spelen, wordt het e-loket versterkt met een module . Daarom dragen bioboeren goed zorg voor de bodem, bewaken ze de biodiversiteit op en. In de biologische landbouw zijn het welzijn van dieren en de effecten op het milieu erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan meer leefruimte voor de dieren en . Op november start voor boeren, tuinders en medewerkers bij biologische.


De vijf bijeenkomsten over biologische landbouw vinden plaats in Flevoland. De provincie Groningen wil boeren helpen bij het omschakelen naar biologische landbouw.

In de EU ontwikkelt de biologische sector zich snel. In het afgelopen decennium is het oppervlak van biologische landbouwgrond ieder jaar gemiddeld met een . Join LinkedIn today for free. Veelal wordt verondersteld dat de biologische landbouw goede mogelijkheden biedt voor een herstel van de biodiversiteit.


Om de effecten van de biologische . Dat wil zeggen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt . Een langjarige studie uit Nederland toont aan dat biologische landbouw net zo productief kan zijn als de gangbare landbouw. Het label garandeert dat de productie gebeurt volgens de strenge regels van de biologische landbouw , verwerking en verkoop. Aan de hand van dat label . In België is Biogarantie het belangrijkste label voor biologische ( bio ) landbouw.


Het certificeert biologische producten die. In Duitsland blijft de biologische markt maar groeien. Van de tien landbouwbedrijven is er één biologisch.


Deze ontwikkeling is ook terug te . Kamerbrief over ondersteuning omschakeling van gangbare naar biologische landbouw.

Naar aanleiding van het plenair debat over de . Aboca cultiveert rechtstreeks 8hectare grond tussen Toscane en Umbrië volgens de methode van de biologische landbouw. Deze indicator bespreekt de evolutie van het areaal, het aantal bedrijven en de overheidssteun voor de biologische landbouw in Vlaanderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts